Gratis Windows 10 upgrade

Björn Preus
·
28/01/2015

Microsoft heeft tijdens de laatste presentatie bekend gemaakt dat Windows 10 gratis wordt in het eerste jaar voor alle Windows 7, Windows 8.1 en Phone 8.1 gebruikers. Al eerder heeft Microsoft laten doorschemeren dat Windows 10 de laatste versie van Windows wordt. Wat dat in de praktijk betekend is dat Windows 10 SaaS wordt. Software as a Service. Voor alle huidige gebruikers van bovenstaande Windows versies betekend dit niet alleen dat de upgrade naar Windows 10 eenmalig is, maar alle nieuwe versies van Windows 10 gratis en voor niets geleverd krijgt. Microsoft zegt zelf dat zodra een apparaat een upgrade naar Windows 10 gekregen heeft alle verdere upgrades ook zal krijgen zonder extra kosten.

Cortana

Alle Phone 8.1 gebruikers zullen deze feature al tegengekomen zijn. Met Windows 10 komt Cortana ook naar de pc en de tablets. Een persoonlijke assistent op alle windows 10 devices. Cortana “leert” en onthoudt de voorkeuren van een gebruiker. Op deze manier kunnen relevante aanbevelingen, snelle toegang tot informatie en belangrijke herinneringen op de gebruikers voorkeuren toegepast worden. Cortana is makkelijk in gebruik, via spraak of toetsenbord kan Cortana gebruikt worden. Daarnaast is Cortana is volledig geïntegreerd in de laatste nieuwe browser genaamd Spartan.

Spartan

Project Spartan is een zogenaamde next generation browser zoals eerder gemeld in onze blog. De layout en vooral het gebruik zijn volledig geoptimaliseerd voor Windows 10 apparaten. En het mooie is dat de persoonlijke assistent volledig integreert met de nieuwe browser. Spartan heeft geavanceerde functies waaronder de mogelijkheid om annotaties direct op de webpagina te maken via toetsenbord en pen -surface met name- en deze gemakkelijk te delen met vrienden.

Office Universal apps

Ook het office pakket wordt aangepakt -op dit moment nog in development-. Alle nieuwe office applicaties zijn volledig geoptimaliseerd voor touch en natuurlijk voor Windows 10. Daardoor werken Word, Excel, PowerPoint en Outlook optimaal voor kleine apparaten zoals telefoon of tablet tot het formaat van de nieuwe Surface Hub. En voordat ik het vergeet, ze zijn al vooraf geïnstalleerd op alle telefoons en tablets met Windows 10. Voor alle andere apparaten zijn de Office universal apps beschikbaar via de Windows Store.

Alvast een preview zonder Windows 10 te installeren?

Kijk eens op Youtube voor de telefoonversie van Word: https://www.youtube.com/watch?v=S4ZzzFOmxg0&feature=youtu.be En de telefoonversie voor PowerPoint: https://www.youtube.com/watch?v=qFc59mKKTEc&feature=youtu.be

Voor de gamers onder ons

Xbox Live en de nieuwe Xbox App zal ook naar Windows 10 komen. Windows 10 stelt de gamers in staat om de Xbox live content en alle features op een Window 10 PC te gebruiken. Tevens komt DirectX 12 er aan. Games die voor DirectX 12 gemaakt zijn zullen betere prestaties, meer grafische mogelijkheden en efficiëntie laten zien in Windows 10. Had ik al gezegd dat spellen vanuit de Xbox One straks naar de PC en Tablets met Windows 10 gestreamed kunnen worden?

Continuum Mode

Ja we krijgen een nieuw start menu, maar hoe moet dat dan met de touch devices zoals een Surface Pro? Microsoft heeft hier een heel eenvoudig antwoord op. Toetsenbord aangesloten? Dan worden alle apps en het startmenu in desktop modus weergegeven en volledig geoptimaliseerd voor aanraakschermen. Koppel je het toetsenbord los, krijg je de vraag of je naar Tablet modus wilt overschakelen. Scherm aanraken en per direct staan de apps in de vertrouwde Full screen modus net zoals het startmenu. Uiteraard krijg je de vraag ook als het toetsenbord weer aangesloten wordt, maar dan gaat alles uit de fullscreen modus.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen