Gratis je eigen apps promoten - een handleiding

Christian Peeters
·
11/01/2015

Als je een aantal apps gebouwd hebt, ben je daar natuurlijk trots op en wil je dat zo veel mogelijk mensen je apps gebruiken. Reclame maken voor je apps kost geld en dat is dus alleen interessant als je betaalde apps hebt. Microsoft maakt het nu mogelijk om in je app, gratis reclame te maken voor je andere apps. Hoe jij dit kunt opzetten leggen wij je in in deze blog uit!

Microsoft Advertising

Via Microsoft Advertising is het mogelijk om reclames in je apps te tonen. Voor elke vertoning van een reclame en elke click krijg je dan een -klein- bedrag. Helaas is Microsoft minder succesvol dan bijvoorbeeld een GoogleAds in het verkopen van deze reclame ruimte en wordt er regelmatig geen reclame getoond in de ruimte die je ervoor gereserveerd hebt in je app. In dat geval kun je daar dan reclame tonen voor een van je andere apps. Mochten er wel betaalde reclames beschikbaar zijn, dan gaan deze altijd voor. Een prima oplossing dus!

Beperkingen

Er zijn wel een aantal beperkingen op dit moment. De reclame banners voor je eigen apps zijn alleen beschikbaar in de Engelse taal. Je zult dan ook een versie van je app moeten hebben die gelocalized is naar het Engels. Een andere beperking is dat je niet je eigen banners mag aanleveren, maar dat je mag kiezen uit een aantal afbeeldingen. Te weten:het logo van je app of 1 van de schermafbeeldingen die je voor de store hebt aangeleverd.

Hoe werkt het

Ik ga er vanuit dat je app al reclames kan tonen op dit moment. In je app moet je dus wel een Ad-control hebben staan. Voor meer informatie over het tonen van ads kun je terecht op deze pagina: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn259661.aspx. Ga naar het Pub Center van Microsoft Advertising. In het dashboard zie je je apps die op dit moment reclames kunnen tonen. Rechts zie je onder “Ad campaigns” de knop “Promote your apps” -zie pijl- Je komt dan in het volgende scherm: Bij de URL geeft je de URL op naar je app in de Store. Deze URL kun je terug vinden bij de details van je app in het Dev Center. Waar je op moet letten, is dat deze link niet naar de Engelse versie verwijst en dus niet goed gekeurd wordt. Wanneer je deze link opent in je browser zal deze -afhankelijk van je instellingen en beschikbaarheid- automatisch veranderen de specifieke Engelse of Nederlandse versie. Zorg er dus voor dat je de Engelse versie gebruikt. Bijvoorbeeld: http://apps.microsoft.com/windows/en-us/app/read-the-clock/945c885f-2e1b-4093-94ea-6de16c31cb7b Zodra je deze link plaats zullen de bijbehorende gegevens worden ingeladen. Let erop dat je bij “Campaign type” kiest voor “House”. Dit betekend dat je App alleen in je eigen apps gepromoot zal worden, maar dat het wel gratis is. Aan de rechter kant kun je het logo kiezen of 1 van de schermafbeeldingen. Onderin zie je een preview in de verschillende formaten. “Ad Custom tag line” is het regeltje tekst onder de titel van je app. Zo kun je dus van al je apps makkelijk banners aanmaken zodat ze elkaar promoten. Het resultaat ziet er dan in mijn app als volgt uit: En nu maar hopen dat veel mensen gaan klikken!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen