Geen nullen in Excel

Wanneer je bezig bent in Microsoft Excel heb je soms liever niet dat Excel een nulwaarde weergeeft. Dit is onhandig en er zijn tal van trucjes om dit te voorkomen. Echter zijn deze niet altijd even praktisch. In deze blog leer je hoe je correct de 0 kunt verbergen in Excel. Bekijk ook onze GRATIS tutorial Excel; tabellen, grafieken en draaitabellen!

Nulwaarden verbergen

Optie 1: Nulwaarde uitzetten

Wanneer je in een Excelsheet de nulwaarden wilt verbergen, heb je een aantal opties. Je kunt in de Excel opties kijken en de optie -Een nul weergeven- in cellen met een nulwaarde uitzetten. Nadeel is dat alle nullen zullen verdwijnen.

 • Ga naar “Opties” onder “File”
 • Selecteer “Geavanceerd”
 • Scroll naar “Weergaveopties voor dit werkblad”
 • Vink hier ‘Een nul weergeven in cellen met een nulwaarde” uit
 • Optie 2: Celstijl aanmaken

  Handiger is het om een nieuwe celstijl aan te maken. Hiervoor openen we een nieuwe werkmap die verder ook leeg blijft!!!. Ga naar Start- Stijlen en kies voor Nieuwecelstijl.

 • Klik de Opmaak knop en kies op de tab getal de optie aangepast.
 • Geef de volgende aangepaste celeigenschap in: 0;-0;;@. Dit geeft aan dat positieve getallen worden getoond -0-, negatieve getallen door een minusteken worden vooraf gegaan –0-, nulwaarden niet worden getoond -;;- en tekst als tekst wordt weergegeven -@-. De aangemaakte celstijl wordt nu getoond in de celstijlen galerij.
 • Selecteer het gebied waarin de nulwaarden verborgen moeten worden en pas de nieuwe celstijl toe.
 • Om er voor te zorgen dat deze nieuwe celstijl niet alleen in de huidige map beschikbaar is, maar ook in alle nieuwe werkmappen, dien je het Excelbestand waarin je de nieuwe stijl hebt aangemaakt als sjabloon op te slaan onder de naam map in de XLStart folder. -De XLStart folder kan je vinden op jouw C: schijf, in de map Microsoft Office in Program Files.- Nu zal Excel bij het opstarten een kopie van dit sjabloon op het scherm zetten met daarin je eigen aangepaste celstijl.
 • Blijf je maar aanmodderen met Excel?

  Dan kan een training jou helpen! In onze trainingen leer je van alles over de functionaliteiten van Excel om jouw werk zo efficiënt mogelijk te kunnen verrichten. Onze Excel Basis training leert je de echte basis. In twee dagen leer je alles over het gebruik van functies, het verwijzen naar cellen en de instellingen. In onze Excel Vervolg training gaan we nog een stapje verder en in nog eens twee dagen ben je ook nog eens in staat om bijvoorbeeld met macro’s en geautomatiseerde oplossingsmethode te werken.

  Trainen bij Master it Training

  Trainen bij Master it zorgt ervoor dat je niet alleen kennis maar ook vaardigheden opdoet. Zo kan je na jouw training echt goed aan de slag met Excel. We werken met Active Learning, waarbij je actief met de stof bezig gaat. Je kan daarbij jouw eigen leertempo bepalen en je onthoud de stof ook nog eens beter. Mocht je er niet uitkomen dan is dat geen probleem, onze experts staan voor je klaar op het nummer 040 23 23 390. Ook kun je met ze chatten via het venster rechtsonderin je beeldscherm

  Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
  Certificeringen Trainingen
  Beste lesmethode
  Kleine klassen
  Flexibel inplannen
  Leer wat jij nodig hebt
  Gerelateerde trainingen