Gebruik Microsoft Office 365 zo optimaal mogelijk!

Noelle van Sprang
·
26/02/2019

Bijna iedereen heeft wel eens van Microsoft Office 365 gehoord of ermee gewerkt. Je zult dan weten dat Office 365 een verzameling is van verschillende diensten. Deze diensten bevinden zich voor een deel online en voor een ander deel bestaat het uit applicaties die je kunt downloaden op je computer, tablet en telefoon. Dit pakket is bedoeld voor bedrijven, onderwijs of thuisgebruikers en hiermee heb je altijd de meest recente versie tot je beschikking. Onder Microsoft Office 365 vallen onder andere de nieuwste versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Exchange. Maar ook een bestandopslag in de Cloud en diverse veiligheidsvoordelen behoren tot het Office 365 pakket. Wil je weten hoe jij hier voor je organisatie of persoonlijk gebruik het meeste uit kan halen? Lees dan vooral verder want in deze blog bespreken we een aantal handige tips en tricks!

Connect wat je kunt in de Cloud

Een goede manier om te beginnen met het ‘in de Cloud verbinden’ van je bestaande infrastructuur, is om je lokale Active Directory te koppelen aan Azure Active Directory -Azure AD-. Dit proces is eenvoudig en voegt aanzienlijk flexibiliteit, beveiliging en mobiliteit toe aan de identiteit van de organisatie. Ook kan het nuttig zijn om Configuration Manager met Intune in de Cloud te verbinden. Het proces is supersnel en, eenmaal ingeschakeld, levert het directe beloningen. Hier valt onder andere een beter inzicht in de conditie van het apparaat, toegang tot acties zoals wissen op afstand en beveiligingsfuncties zoals voorwaardelijke toegang onder. Je kunt je bestanden ook in de Cloud krijgen met de ‘OneDrive Known Map Move’. Dit eenvoudige proces biedt onmiddellijk bescherming tegen ransomware en verbetert de samenwerking in real-time. Meer in-depth informatie over dit onderwerp lees je hier.

Vergroot zichtbaarheid en controle

Een recente verandering is dat Microsoft meer dan 20 afzonderlijke web consoles samen heeft gevoegd tot één toegangspunt, het Microsoft 365-beheercentrum. Deze consolidatie maakt deel uit van hun focus op geïntegreerde eenvoud en beschikt over zeven gespecialiseerde werkruimten voor beveiliging, compliance, apparaat beheer en meer. Een andere eenvoudige stap met veel voordelen is het inschakelen van voorwaardelijke toegang, zodat je beter kunt begrijpen hoe bedrijfsgegevens worden geopend door persoonlijke apparaten. Het configureren van voorwaardelijke toegang is eenvoudig en het verhoogt de beveiligingshouding drastisch en vermindert tegelijkertijd het risico van zowel opzettelijke als toevallige gegevenslekkage.

Schakel over naar een ‘modern desktop’

Al jaren hebben ingenieurs van Microsoft gewerkt aan een service die leert van de miljoenen apparaten, miljarden authenticaties en triljoenen signalen in de Microsoft-Cloud – en die informatie vervolgens realtime in de gebouwen van gebruikers past. Dit heeft geresulteerd in Desktop Analytics. Desktop Analytics is een van de krachtigste tools die Microsoft ooit gemaakt heeft – en het is op maat gemaakt om IT-teams inzichten en informatie te geven die ze nodig hebben om apps en apparaten te implementeren, beheren en onderhouden. Desktop Analytics biedt een strak geïntegreerde, end-to-end oplossing die bergen van werk automatiseert die nodig zijn om de overeenstemming van de hardware, stuurprogramma’s, applicaties, evenals de Office-invoegtoepassingen te valideren. Dit elimineert niet alleen honderden uren werk voor IT-teams, het schrapt ook duizenden uren die anders besteed zijn aan handmatige nalevingscontroles die de bandbreedte chronisch hebben gestolen in een tijd dat je strategische projecten zou kunnen nastreven die een blijvende impact hebben op de manier waarop een organisatie werkt.

Nieuw!

Met de nieuwe role-based insteek van Microsoft laat je zien dat jij up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen in de IT-branche. Ook zijn er een hoop nieuwe Office 365 trainingen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld ‘Implementing a Hybrid ans Secure Messaging Platform’, ‘Deploying and managing Office 365 Hybrid Deployments’of ‘Microsoft 465 Mobility and Security’. Bekijk alle nieuwe Microsoft Office 365 trainingen hier. Deze trainingen zijn gericht op de nieuwste technologieën en ingestoken als role-based trainingen. Hierbij passen de trainingen en certificeringen goed bij de functies die iemand kan uitoefenen. De training Office 365 gaat in op het beheren en implementeren van Office 365 binnen organisaties. Het Office 365 pakket is de Cloud Computing oplossing van Microsoft. De trainingen zijn bestemd voor Systeem- en netwerkbeheerders die het systeem gaan beheren.

Active Learning

Met onze Active Learning lesmethode ga je actief met de lesstof aan de slag en dit sluit uitstekend aan bij de nieuwe role-based insteek van Microsoft! Dit wil zeggen dat je niet naar saaie klassikale uitleg hoeft te luisteren, maar zelf met de theorie én de praktijk aan de slag gaat in kleine klassen. Zo krijg je veel persoonlijke aandacht en kun je ook praktijkcases meenemen zodat je de opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen, maar onder begeleiding van een gecertificeerde trainer die er vol voor gaat om jou te helpen je leerdoelen zo efficiënt mogelijk bereiken!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen