Excel 2013 Preview

In dit blog artiekel gaan we verder met het onderzoeken van Office 2013, dit keer is Excel aan de beurt. Nieuwe interessante functies in Excel 2013 onder de loop genomen. In mijn vorige blog liet ik iets zien van Word 2013. In dit blogje kijken we naar een paar interessante nieuwe functies in Excel 2013.

Flash fill

Flash fill maakt het mogelijk om het formaat van data in een kolom om te zetten naar een aangepast formaat in een aangrenzende kolom, zonder dat de gebruiker daar een functie of formule voor hoeft te maken. Excel raadt als het ware wat het aangepaste dataformaat moet zijn op basis van de eerst ingevulde cel. De Flash fill mogelijkheid van Excel 2013Excel 2013 data validatie

Analyseren van data

Na selecteren van een tabel of lijst verschijnt er in de rechteronderhoek een infolabel waarmee de gegevens in de tabel bewerkt kunnen worden. Je kunt rij of kolomtotalen toevoegen. Je kunt meteen een grafiek genereren op basis van de selectie of een draaitabel maken. Excel zal hierbij gelijk een preview tonen van hoe de grafiek of de draaitabel eruit zal gaan zien. Excel 2012 data analyseChart mogelijkheden in Excel 2013 Later meer..

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen