Elk halfjaar grote update Windows 10

Microsoft heeft aangekondigd in de toekomst twee grote Windows 10 updates per jaar uit te rollen. De eerste grote update wordt verwacht in september 2017 en de tweede zal vervolgens in maart 2018 worden gereleased. Ook is er bekend gemaakt dat elke update minimaal 18 maanden support zal krijgen.

Windows 10 blijft voorlopig laatste versie

Al eerder kondigde Microsoft aan dat Windows 10 voorlopig de laatste versie van Windows zou zijn. De belofte van halfjaarlijkse updates laat zien dat ze dat plan door gaan zetten. Ze hebben echter nooit gezegd dat er nooit meer een andere versie van Windows zal komen, maar voorlopig houden ze zich bezig met het vernieuwen van Windows 10. Microsoft heeft nog geen uitspraken gedaan over wat we kunnen verwachten van de eerstvolgende update in september, maar volgens insiders is er al een groep begonnen met het testen van de nieuwe update.

Voordelen voor bedrijven

Deze manier van updaten zorgt ervoor dat het voor IT-beheerders binnen een bedrijf makkelijker wordt om de overstap te plannen, ze kunnen namelijk rekenen op die halfjaarlijkse update. Dat is belangrijk, want computers kunnen tijdens een grote update tijdelijk niet gebruikt worden. Uiteindelijk zorgt het dus voor meer overzicht binnen een bedrijf.

Eerstvolgende Windows 10 update

Er wordt al volop gespeculeerd over wat de volgende update zal brengen. Er is al aangekondigd dat er een aantal dingen in het design gaan veranderen. Ook zijn er een aantal berichten gelekt over een verandering in het design van het startmenu. Om reguliere verbeteringen en updates te kunnen verwezenlijken is het systeem in verschillende delen opgesplitst zoals het start menu, ingebouwde apps etc. Door dit te doen is het makkelijker om de verschillende delen afzonderlijk te update in plaats van meteen het gehele systeem. Wat er zeker is veranderd en nog meer gaat veranderen is het aantal updates van afzonderlijke apps zoals mail, Xbox en zelfs Office. Eerst was het zo dat bijvoorbeeld Office maar één keer in de drie jaar een grote update kreeg, nu zijn er meerdere updates verspreid over de jaren. Dit is het resultaat van een verschuiving in de bedrijfsvoering van Microsoft.

Verdiepen in Windows 10

Wil je jouw Windows 10 vaardigheden verder ontwikkelen? Zie hieronder de meest geboekte Windows 10 trainingen: Training Implementing and Managing Windows 10 -MS20697-1-Training Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services -MS20697-2-Training Supporting and Troubleshooting Windows 10 -MS10982- Naast onze reguliere trainingen, bieden we ook trainingen aan in de vorm van Learning Tracks. Door middel van online leertools en de hulp van gecertificeerde trainers kun je hiermee nog flexibeler en efficiënter het gewenste leerresultaat behalen. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen