Dynamische bereiken in Excel

Stel je hebt in Excel een grafiek gemaakt. Het probleem waar veel gebruikers tegenaan lopen is dat wanneer je aan het gegevensgebied rijen en/of kolommen toevoegt, de grafiek niet automatisch wordt bijgewerkt. Dit probleem kunnen we omzeilen door het gegevensgebied dynamisch te maken. Bekijk ook onze GRATIS tutorial Excel; tabellen, grafieken en draaitabellen!

Het gegevensgebied dynamisch maken

In Excel is dit eenvoudig te realiseren door het gegevensgebied als tabel te definiëren, en de tabel als gegevensbron voor de grafiek te gebruiken. Hoe maak je een tabel? Klik in het gegevensgebied één cel aan, ga naar Tab Invoegen, klik op de knop Tabel en bevestig met Enter. Als er nu een rij of kolom wordt toegevoegd aan de tabel, zal de grafiek de nieuwe gegevens meteen laten zien. Hetzelfde systeem kun je overigens ook gebruiken om bijvoorbeeld het gegevensgebied van een draaitabel dynamisch te maken. Veel succes!

Meer hulp nodig?

Mocht je naast bovenstaande tips echt alle ins en outs van Excel willen weten dan raden wij jou aan om eens te kijken naar onze Excel trainingen. Dit zorgt er voor dat jij je ontwikkelt tot een echte Excel kenner! Door op de groene knop te klikken kom je op het overzicht van alle trainingen die wij aanbieden waarin Excel aan bod komt. Excel Trainingen

Ben je een echte Excel beginner?

Kijk dan eens naar onze Training Microsoft Excel Basis, daarin leer je alles om goed aan de slag te kunnen gaan met Excel!

Heb je al enige ervaring met Excel, maar ben je nog geen expert?

Onze Training Microsoft Excel Vervolg maakt dat jij jouw Excel skills naar het volgende level kan tillen en jouw werkzaamheden kunt vereenvoudigen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen