Dynamics, Microsoft en CRM: een gouden combinatie!

Noelle van Sprang
·
16/04/2020

Een goed CRM systeem is cruciaal voor elke organisatie: ze bieden je medewerkers immers de meest actuele informatie over klanten en opdrachtgevers. Meestal richt zo’n CRM systeem zich op het automatiseren van processen voor sales, marketing en customer service. Wanneer dit goed gebeurt is dit voordelig voor zowel de medewerkers als voor de klanten! Een win-win situatie dus. Microsoft Dynamics CRM is een CRM systeem dat eenvoudig te beheren is en veel kansen kan bieden. Door inzicht te geven in klantrelaties wordt zowel het binnenhalen als het behouden van klanten makkelijker gemaakt. Het systeem is geschikt voor organisaties van alle formaten. In deze blog leggen we uit wat we zo handig vinden aan Microsoft Dynamics CRM.

De voordelen van Microsoft Dynamics CRM

Omdat Microsoft Dynamics CRM natuurlijk onderdeel is van Microsoft, integreert het feilloos met tools zoals o.a. Outlook, Word en Excel. Maar dit is zeker niet het enige voordeel. Het systeem maakt het managen van bijvoorbeeld verkoopkansen super eenvoudig. Omdat iedereen binnen de organisatie toegang heeft tot de juiste informatie kunnen klanten beter én sneller geholpen worden. Klantengegevens kunnen eenvoudig worden ingezien en Dynamics CRM maakt het makkelijk om bijvoorbeeld via Outlook contact te leggen en afspraken in te plannen. Doordat je met Microsoft Dynamics CRM gebruik kunt maken van real time dashboards en interactieve rapporten kunnen problemen snel worden opgespoord en opgelost. Deze tools zorgen niet alleen voor een hoge flexibiliteit, maar maken het ook mogelijk om klanten sneller en beter te helpen. Daarnaast verhoogt dit CRM systeem ook de mobiele productiviteit aanzienlijk, doordat de service vanaf elke locatie en apparaat beschikbaar is!

Sales, marketing en customer service

De drie meest voorkomende CRM systemen zijn die van sales, marketing en customer service. Wie sales zegt, zegt omzet. En dat is ook precies wat Microsoft Dynamics Sales CRM doet; omzet genereren. Dit omdat medewerkers met behulp van dit systeem altijd volledig op de hoogte zijn van alles wat er speelt bij een klant. Bij elke deal wordt digitale intelligentie gebruikt. Hiermee kun je klantenbehoeften voorspellen en makkelijker een persoonlijke relatie met de klant opbouwen. Door deze slimme technologie kun je maatwerk aanbieden wat niet alleen de relatie, maar ook de omzet ten goede zal komen. Microsoft Dynamics Marketing CRM hangt hier nauw mee samen. Omdat de klantinformatie overal hetzelfde én ook nog eens real time is, kun je het marketing- en verkoopproces feilloos in elkaar laten overlopen. Je kunt opzoek naar kwantitatieve leads met behulp van multichannel campagnes en gepersonaliseerde leadnurturing. Dit zal niet alleen voor meer leads zorgen, maar ook voor leads van een hogere kwaliteit. Dan hebben we nog Microsoft Dynamics Customer Service CRM. Zoals de naam beaamt zorgt dit systeem voor een betere customer service. Net zoals sales en marketing, is een goede klantbeleving cruciaal voor een organisatie. Met dit CRM systeem krijg je een volledig beeld van je klanten, inclusief historie en voorkeuren. Zo kun je je service proactief blijven aanpassen, verbeteren en goed laten aansluiten bij de behoeften van de klanten. Doordat je met behulp van dit systeem zo goed kan inspelen op de wensen van de klant, creëer je het ultieme doel: klantloyaliteit.

Meer over Microsoft Dynamics CRM?

Natuurlijk bieden we bij Master it Training verschillende trainingen aan waarmee jij echt alles uit het CRM systeem van Microsoft kunt halen , zowel voor eindgebruikers en beheerders als developers. Zo hebben we de Microsoft Dynamics 365 voor sales, marketing en customer service. Als je een bredere training zoekt waarin je kennis maakt met alle applicaties, is de Microsoft Dynamics 365 Fundamentals training misschien iets voor jou! Ben je er nog niet helemaal uit of wil je gewoon wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder met het uitzoeken van een training die perfect past bij jou en je leerdoelen!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen