De top 10 populairste programmeertalen van 2020

Op basis van de zoekresultaten in Baidu, Bing, YouTube, Yahoo, Wikepedia, Amazon, en Google, maar ook beoordelingen op basis van externe leveranciers, cursussen en aantal bekwame ingenieurs is er een top 10 van programmeertalen samengesteld De maandelijkse TIOBE index van programmeertalen van juli 2020 ziet er als volgt uit:1. C 2. Java 3. Python 4. C++ 5. C# 6. Visual Basic 7. Javascript 8. R 9. PHP 10. Swift Uit alle bovenstaande zoektermen komen diverse resultaten als je deze invoert in Google. Zo zie je onder andere cursussen blogs, vacatures of bepaalde diensten van IT bedrijven voorbij komen. Voer je in Google ‘Java’ in? Dan krijg je de website van www.java.com, maar ook www.oracle.com en GitHub. Zoek je op ‘Python’ dan krijg je www.python.org en Wikipedia onder andere als resultaat: Programmeren kan natuurlijk in meer dan 10 talen. Maar waarom is het dan relevant om de top 10 te weten? Stel jij wilt jezelf omscholen in IT, of je wilt een nieuwe programmeertaal leren, dan weet je wat een populaire taal is. Je kunt deze top 10 ook gebruiken om een strategische beslissing te nemen over welke programmeertaal je moet gebruiken met het bouwen van een nieuw softwaresysteem.

Een nieuwe taal leren

Als een programmeertaal eenmaal wordt gebruikt en populair is, dan zal deze niet heel snel verdwijnen. Een bedrijf zal niet zo snel overstappen naar een nieuwe taal, omdat grote systemen in een bepaalde taal zijn geschreven. Wanneer er zaken toegevoegd moeten worden, dan doen ze dat in dezelfde taal. Ben je net afgestudeerd en wil je meer kennis opdoen over de verschillende programmeertalen? Dan zul je misschien eerder kiezen voor nieuwe talen zoals Julia, Elixir en Rust.

Wist je dat er bijna 9.000 verschillende programmeertalen zijn?

Vanaf de 18e eeuw zijn er meer dan 8.500 talen in gebruik geweest. Check eens de Online Historical Encyclopaedia of Programming Languages, hier vind je alle programmeertalen. De talen die net buiten de top 10 vallen zijn: SQL, Go, Assembly language, Pert, MATLAB, Ruby, Scratch, Rust en Classic Visual Basic. Ben jij een developer en wil je checken of je programmeerskills nog bij de tijd zijn? Controleer dan zo nu dan eens de TIOBE index die elke maand bijgewerkt wordt. Als we kijken naar de top 10 van juli 2019, dan zijn vooral de posities 5 tot en met 10 veranderd. De top 5 blijft redelijk stabiel. Wil jij beginnen met programmeren en weet je nog niet precies in welke taal jij je wilt verdiepen? Dan hebben we een basis programmeertraining: Introduction to Programming voor je! Wil jij de basisbeginselen van de Java SE 11 programmeertaal leren? Volg dan de Java SE 11 programmer 1 training. Ben jij meer geïnteresseerd in Python? Of beschik je al over de basiskennis en wil je je misschien verder verdiepen in de mogelijkheden van Python? Dan hebben we een introduction to Python, maar ook een advanced Python training. Uiteraard hebben we nog meer trainingen die interessant voor je kunnen waarbij de focus lig top andere programmeertalen. Je kunt vrijblijvend sparren met een van onze opleidingsadviseurs via 040-232390 of open de chat rechtsonder in beeld.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen