De nieuwste build van Windows 10 is uit!

Björn Preus
·
27/09/2015

Ik heb goed nieuws voor je: de nieuwste build van Windows 10 -10547- is uit! Naast bugs en verbeteringen zijn er ook een aantal nieuwe functionaliteiten bij gekomen. Daar lees je meer over in deze blog.

Verbeteringen in het start menu

Standaard bestaat het start menu uit 3 kolommen met middelmatig grote tegels. Via de feedback functie in windows 10 bleek dat de mogelijkheid voor een vierde kolom en grotere tegels gewenst was. In de preview build is dit nu mogelijk, maar het staat standaard niet aan. Dit kun je aan zetten via instellingen > Personalisatie > Start en dan de schuif aan zetten voor meer tegels. Het maximum aan live tegels is ook nog eens verhoogd naar 2048 waar het van te voren 512 waren.

Verbeteringen Tablet mode

Als je in tablet mode werkt is het nu mogelijk vanuit de taken apps, links en rechts vast te pinnen, eerdere apps op die locatie kunnen op die manier nu ook vervangen worden.

Object RTC in Microsoft Edge

Voor de developers is er de preview van Object RTC voor Microsoft Edge. De ORTC API maakt het mogelijk om realtime multimedia in Edge weer te geven zonder extra plugins te installeren. Ook skype en Skype voor bedrijven gaat hiervan profiteren.Voor de gamers onder ons, het nieuwe Gaming on Insider Preview forum is live. Klik hier voor meer informatie.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen