De meest nieuwe functionaliteiten van Office 2016

De nieuwste versie van Office -Office 2016- is al een tijdje als preview versie beschikbaar. De verschillen met de vorige versie -Office 2013- zijn niet zo heel groot, maar er zijn toch weer een aantal handige nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd.

1. Gebruik van Wikipedia app in Word

In word kun je de Wikipedia app gebruiken. Selecteer een stuk tekst, ga naar Invoegen en klik op Wikipedia. Er verschijnt een taakvenster aan de rechterkant van het document met daarin de Wikipedia content met betrekking tot de geselecteerde tekst. Tekst en afbeeldingen kunnen rechtstreeks in het document worden opgenomen.

2. Met meerdere personen tegelijk in 1 document werken

Verder is het mogelijk om met meerdere personen tegelijk aan één document te werken. Klik hiervoor rechts bovenin de hoek op Delen en sla het document op in de cloud. Je kunt nu een andere persoon toegang geven tot het document en in real time samen aan het document werken.

3. Locatiedata in Excel op een Bing kaart projecteren

In Excel kun je locatiedata op een Bing kaart projecteren. Je selecteert de gegevens in Excel en klikt op Invoegen-Bing kaarten. Achteraf kun je de data filteren en enkele opmaak eigenschappen aanpassen.

Tot slot: in PowerPoint een video maken van de schermhandelingen

Ga naar Invoegen-Schermopname maken. Je kunt dan het gebied selecteren dat je wilt capturen. PowerPoint maakt nu een video van alles wat je doet, zodat je later de uitgevoerde handelingen in een soort van demo kunt laten zien.

Een Master worden in het Microsoft Office pakket?

De allereerste basis van Word leren doe je met de Training Microsoft Word Basis. Er is ook een Training Microsoft Word Vervolg. Na beide trainingen gevolgd te hebben kan je met Word werken zonder moeite! Ook op het gebied van Excel hebben we een Basisen een Vervolgtraining. Natuurlijk hebben we ook een Microsoft PowerPoint Training. Dit alles doe je op jouw eigentempo met onze unieke Active Learningmethode. Jij leert wat jij belangrijk vindt en leert dat ook meteen toepassen op jouw praktijk. Je onthoud op die manier veel beter wat je geleerd hebt en vergroot ook nog eens jouw probleemoplossend vermogen! Lees ook onze blogs:

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen