De MCSD certificeringen zijn nu nog toegankelijker!

Bas de Wit
·
04/02/2013

Waar er vroeger vanuit werd gegaan dat je jaren ervaring had voordat je aan je certificaat kon beginnen is dit nu veranderd door de komst van MTA. De MTA certificering bewijst dat je de fundamentals van het programmeren en de fundamentals van HTML5 of .NET begrijpt en kunt toepassen. Dit is de ideaal instap om zonder ervaring een carriere in de ICT te beginnen. Waar er vroeger vanuit werd gegaan dat je jaren ervaring had voordat je aan je certificaat kon beginnen is dit nu veranderd door de komst van MTA. De MTA certificering bewijst dat je de fundamentals van het programmeren en de fundamentals van HTML5 of .NET begrijpt en kunt toepassen. Dit is de ideaal instap om zonder ervaring een carrière in de ICT te beginnen.

Start een carrière als developer

In de huidige arbeidsmarkt is het voor vele lastig om werk te vinden terwijl er een groot te kort is aan ICT’ers. En onder de ICT’ers worden de developers ook nog het best betaald! Een MTA cursus is al te volgen zonder enige ervaring met programmeren. In de training Software Development Fundamentals leer je stap voor stap de logica van programmeren. Zaken als IF statements, Loops en variabelen vromen de basis van deze cursus. Ook leer je werken met Visual Studio 2012, dit zal al snel jou belangrijkste programma worden.

Kies je richting

Als toevoeging op de training Software Development Fundamentals kun je een richting kiezen: namelijk wil je gaan ontwikkelen voor Web of voor Windows? Web development met de training Web Development Fundamentals is een heel breed en inmiddels een meer traditioneel vlak. Ook zijn de applicaties voor web zeer uit een lopend. Windows is een nieuw en opkomende tak. Op dit moment zijn de pioniers aan het uitvinden hoe Windows Store apps gemaakt worden en jij kunt door deze richting te kiezen bij een van de eerste horen die dit trucje onder de knie heeft met behulp van de training Windows Development Fundamentals, en geeft je daarom een voorsprong op vele die zullen volgen. Wanneer je voor Windows development kiest dan dien je een keuze moeten maken welke programmeertaal je wilt leren. Van MTA naar MCSD

Leer een programmeertaal

Met de kennis opzak over de logica van het programmeren kun je je gaan specialiseren met een programmeertaal. Er zijn veel verschillende programmeer talen, Microsoft heeft een eigen programmeertaal ontwikkeld namelijk C# en het .NET framwork. Daarnaast kun je gebruik maken van HTML en Javascript. Microsoft heeft hiervoor twee MTA certificeringen ontwikkeld namelijk: .NET Fundamentals en HTML5 App Development Fundamentals. Deze twee trainingen zijn uitermate geschikt om te combineren en zorgt voor een brede basis op het gebied van Microsoft programmeren. Windows apps worden of op basis van HTML5 of C# geprogrammeerd. Wanneer je er voor gekozen hebt om de Windows development kant op te gaan dien je een keuze te maken uit deze twee programmeer talen. HTML5 is nieuw en hip waar C# traditioneler is. De laatste jaren zie je een duidelijke stijging in de populariteit van HTML5 mede omdat het in te zetten is bij zowel Web applicaties als Windows Store apps..

Klaar voor de MCSD certificering!

Met de MTA certificering opzak -en/of de nodige ervaring kun je beginnen aan het MCSD traject. Wel raden wij je aan om praktijk ervaring op te bouwen door wat projecten uit te voeren. Dit kan een klant-case zijn of een eigen project het is namelijk gebleken dat het makkelijker is om de trainingen in het MCSD traject te volgen wanneer je ruime ervaring hebt met programmeren. Bekijk hoe jou MCSD certificeringstraject er uit ziet op: www.mcsd-windows-apps.nl of www.mcsd-web-apps.nl Mocht je nog vragen hebben over hoe je jou carrière in de IT het beste kunt beginnen? Dan kun je geheel vrijblijvend contact opnemen met een van opleidingsadviseurs van Master it Training.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen