De belangrijkste IT-trends van 2017

Master it Training
·
24/01/2017

Welke IT-gebieden zijn dit jaar hot en hoe kun je hier als organisatie en medewerker op inhaken? Computerworld heeft onderzoek gedaan onder 196 IT-managers over huidige ontwikkelingen in de IT-branche op het gebied van budget, medewerkers en technologie. Wij hebben de belangrijkste bevindingen voor je samengevat.

Deze IT-budgetten gaan groeien

    • 41% van de respondenten verwacht dat het IT-budget in 2017 zal groeien. Gebieden waarin vooral groei valt te verwachten zijn onder andere Software as a Service, Data Analytics, -mobiele- Applicatieontwikkeling, Datacenters, Dataopslag en Security technologie.
    • 47% van de organisaties aan dat ze van plan zijn om het budget te verhogen voor Security dit jaar. Hieronder valt o.a. access control, intrusion prevention, virus/malware protection, identity management en privacy. Daarnaast geeft 38% aan dat ook aan Data analytics -big data, enterprise analytics, data mining and business intelligence- meer besteed zal worden in de komende maanden.
    • Ook binnen cloud computing wordt dit jaar groei verwacht. 26% van de organisaties laat weten dat applicaties al gedeeltelijk naar de cloud zijn verplaatst en dat dit in 2017 verder uitgebreid zal worden. Daarbij geeft 43% aan dat de geleverde inspanningen omtrent de cloud positief bijdraagt aan de bedrijfswaarde.
    • De komende 3 tot 5 jaar zullen de technologieën Big data/Analytics, Cloud/SaaS en Self-service de grootste impact hebben op de ondervraagde organisaties.

Ontwikkelingen op het gebied van IT-medewerkers

Naast het identificeren van interessante en groeiende IT-gebieden, geven de onderzoeksresultaten ook inzicht in de behoefte van het aantal en het soort IT-medewerkers in 2017. De resultaten wijzen uit dat 29% van de ondervraagden verwacht dat het aantal IT-medewerkers in hun organisatie zal groeien. Factoren waarvan verwacht wordt dat ze het meeste zullen bijdrage aan deze groei zijn nieuwe systemen en projecten -61%- en bedrijfsgroei/systeem uitbereiding -54%-. De hoogste prioriteit voor IT-afdelingen ligt de komende 12 maanden bij het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie van medewerkers -47%- en het verhogen van de klanttevredenheid -46%-.

Training is onmisbaar

Ben jij een HR- of IT-manager en wil je jouw medewerkers optimaal kunnen inzetten binnen de huidige trends? Of ben jij een IT-medewerker en wil je jouw carrièrekansen verhogen? Wij bieden een zeer ruim assortiment aan IT-trainingen om ervoor te zorgen dat technologische kennis. Kijk hier voor onze certificeringen en trainingen.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen