De 3 grootste voordelen van Microsoft Azure

Master it Training
·
30/11/2016

De cloud is zo productief geworden dat het de manier waarop organisaties tegenwoordig zaken doen heeft herdefinieerd. Zij die nog geen gebruik maken van producten en services uit de cloud lopen een hoop voordelen mis. Met name in de IT infrastructuur kan het lagere kosten opleveren. Daarnaast levert het een aantal competitieve voordelen op, zoals toegankelijkheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Behalve diverse softwareapplicaties die aangeboden worden vanuit de cloud, zoals Office 365 -bekend als Software as a Service -SaaS–, voorziet Microsoft ook in andere producten en services vanuit de Cloud, waaronder Microsoft Azure.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloud-computing infrastructuur en platform -bekend als Infrastructure as a Service -IaaS- en Platform as a Service -PaaS–, voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties door middel van een wereldwijd netwerk van Microsoft-managed datacenters. Het is een service van Microsoft waarmee bedrijven hun applicaties in de cloud hosten, zodat ze geen eigen lokale servers meer hoeven te kopen en te beheren.

Problemen bij lokale servers

Wanneer bedrijven zelf servers kopen en beheren op hun locatie, proberen ze te meten hoeveel rekenkracht en capaciteit ze nodig hebben voor hun organisatie. Ze kopen vaak te veel en maken geen gebruik van alle beschikbare capaciteit. Anderzijds kan het nodig zijn om extra servers te kopen om hun macht en opslag te vergroten. Bovendien zijn bedrijven die hun eigen servers draaien ‘on premise’ verantwoordelijk voor het beheer en de administratie van hun eigen servers wanneer deze falen of patches, upgrades en onderhoud nodig hebben.

Voordelen van Microsoft Azure

In tegenstelling tot de bovengenoemde problemen bij lokale servers, zijn dit de 3 grootste voordelen van Microsoft Azure:

1. Lagere kosten en een snelle schaalbaarheid

Met Microsoft Azure, hoeven bedrijven alleen te betalen voor de middelen die door hun toepassingen worden gebruikt. Indien een bedrijf bijvoorbeeld het aantal gebruikers of de data-opslag moet verhogen, kan Microsoft gewoon de snelheid aanpassen, wat het zeer handig en schaalbaar maakt. Met deze “pay-as-you-go” benadering betalen bedrijven alleen voor de hoeveelheid ruimte die ze echt nodig hebben, in plaats van het maximale bedrag voor ruimte die ze toch nooit gebruiken. Bovendien hoeven organisaties die Microsoft Azure gebruiken niets meer te kopen, niets meer te beheren, niets meer te administreren, geen onderhoud meer uit te voeren, geen hardware en besturingssystemen meer te configureren en geen elektriciteitskosten meer te betalen voor hun eigen machines. Dit bespaart een hoop tijd en geld.

2. Hoge betrouwbaarheid

Naast kostenbesparingen en een snelle schaalbaarheid, is een ander voordeel van Microsoft Azure de hoge betrouwbaarheid. Microsoft Azure-diensten worden geleverd vanuit cloud datacenters die meerdere ingebouwde overtollige ruimtes bevatten. Als er één server crasht, zal de aanvraag voor een andere server in het datacenter direct automatisch worden uitgevoerd, waardoor alle applicaties van een organisatie actief blijven.

3. Gemakkelijk te upgraden

Microsoft Azure ondersteunt een groot aantal verschillende programmeertalen, tools en frameworks, waaronder zowel Microsoft-specifieke als third-party software en systemen. Nieuwe webapplicaties en upgrades kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

Microsoft Azure examen of certificering behalen

Wil je aan de slag met Microsoft Azure of je kennis bijspijkeren? Dan is het verstandig om een training te volgen en je te laten certificeren. In de maand december van 2016 kun je je inschrijven voor de Cloud Bootcamp. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende pakketten, waarmee je extra voordelig je Azure examen of certificering kunt behalen. Wil je eerst meer lezen over de andere voordelen die Azure met zich meebrengt? Lees dan de whitepaper AWS vs Azure.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen