Consistente dataomgeving door de hybride Cloud

SQL Server 2016, Windows Server 2016 en Microsoft Azure werken met een gemeenschappelijke code wat ervoor zorgt dat je je databelasting naadloos kunt verdelen over on-premise, een hybride omgeving of alleen in de cloud. Kies de optie die je nodig hebt en schakel gemakkelijk van de ene omgeving naar de andere. Werk je met een van de bovenstaande toepassingen? Lees dan vooral verder voor meer informatie over het efficiënter gebruik ervan.

Gemeenschappelijke code als unieke waarde

De gemeenschappelijke basiscode zorgt ervoor dat wanneer je een code eenmaal geschreven hebt, je hem overal kunt uitrollen binnen de SQL Server en Windows Server omgeving. Je hebt flexibiliteit over de gehele linie van fysieke on-premise machines, private cloud omgevingen, cloud omgevingen van derden, publieke cloud omgevingen en hybride uitrollen. Dit betekent dat je kunt kiezen voor een hybride uitrol en je voordeel kunt halen uit een van de vier basis opties voor het hosten van SQL Server: 1. SQL Server in on-premise fysieke machines 2. SQL Server in on-premise virtual machines -VMs- 3. SQL Server in Azure Virtual Machine: Dit is geïnstalleerd op de SQL Server, wordt gehost in de cloud op Windows Server virtual machines -VMs- en wordt gerund in Azure. Ook bekend als Infrastructure as a Service -IaaS-. Het is geoptimaliseerd om bestaande SQL Server applicaties naar de cloud te verplaatsen. Alle versies en edities van SQL Server zijn beschikbaar, inclusief die gratis zijn voor dev/test en lichte workloads. 4. Azure SQL Database -Microsoft publieke cloud-: Dit is een SQL Server database oorspronkelijk uit de cloud en comptabel met de beste SQL Server features. Het is ook bekend als een Platform as a Service -PaaS- database of een Database as a Server -DBaaS-. Het levert alle flexibiliteit en de world-class security features van Azure en is ideaal voor Software as a Service -Saas- applicatie ontwikkeling. Wanneer je SQL Server op de Windows Server laat draaien, of je dat nou on-premises of in een IaaS virtuele machine doet, heb je de volgende voordelen:

 • Verbeterde database prestaties en beschikbaarheid met support tot 24 terabytes geheugen en 640 cores op een enkele server.
 • Ingebouwde beveiliging op operationeel niveau in het systeem.
 • Simpel en naadloze upgrades met Rolling Upgrades.
 • Mogelijkheid om SQL beschikbaar te maken in elke cloud met Storage Spaces Direct om virtuele gedeelde opslag te creëren door de gehele VMs.
 • Toegang tot nieuwe soorten direct-attach opslag -zoals NVMe- voor applicaties die overtollige opslagcapaciteit vereisen binnen machines.
 • Verminder kosten voor het hosten van aanvullende VMs door het instellen van een Cloud Witness

Je hebt profijt van het vermogen om bekende server producten, development tools en technische expertise te gebruiken binnen de gehele omgeving. Geen enkel ander platform levert dat spectrum aan implementaties en bouwt overal hybride mogelijkheden.

Gratis tool voor de datamigratie

Om het nog makkelijker te maken hybride en cloud oplossingen te gaan gebruiken zijn er de SQL Azure Migration Wizard en andere gratis datamigratie tools beschikbaar. Deze zijn gemaakt om een makkelijke manier te bieden om data te migreren van Windows Server 2016 naar virtual machines -VMs- in de cloud. Wanneer je bepaalt hoeveel hardware er toegekend moet worden aan bepaalde applicaties, inkrimping van datacenters of het migreren van bestaande workloads naar virtual machines, kun je bepaalde cloud capaciteiten op verschillende manieren benutten:

 • Backup naar Azure, inclusief beheerde backups, backup naar Azure Block Blobs en Azure Storage snapshot backup.
 • De Azure Site Recovery tool om workloads te migreren naar on-premise VMs en fysieke servers om te draaien op Azure VMs. Makkelijke toevoeging van een Azure node naar een AlwaysOn Availability Group in een hybride omgeving.
 • Twee nieuwe gelimiteerde previews; Azure Database Migration Service en Azure SQL Database – Managed Instance. Creëer een pad voor klanten die zoeken naar een weg om makkelijk hun bestaande database omgeving te moderniseren naar een volledig gemanagede PaaS Service zonder applicatie herinrichting.

SQL Server License Mobility en Azure Hybrid Use Benefit voor Windows Server

Ook de licentieverlening is zo ingericht om ervoor te zorgen dat wat je ook uitrolt, je kostenbewust voordeel kan halen uit alle volgende opties:

 • SQL Server klanten met actieve Software Assurance kunnen bestaande licenties gebruiken op Azure Virtual Machines zonder extra kosten naar SQL Server licenties. Wijs simpelweg de core licenses toe aan de virtual cores in de VM, en betaal alleen voor de VM berekeningskosten.
 • License Mobility verzekert dat je makkelijk SQL Server databases kan verplaatsen naar de cloud met behulp van je bestaande licentieovereenkomst met actieve Software Assurance. Er is geen extra licentie nodig voor de passieve high availability -HA- nodes van SQL Server.
 • Windows Server klanten met Software Assurance kunnen tot 40 procent besparen door on-premise licensies te gebruiken om workloads te verplaatsen naar Azure VMs met Azure Hybrid.

SQL Server 2016 met Windows Server 2016: bouw voor hybride cloud

Microsoft gaat door met innovatief bouwen zodat de organisatie niet de dure add-ins hoeft te kopen om de voordelen van de cloud met beveiligingsfeatures, eenvoudigheid en consistentie te ervaren met on-premise en de cloud. SQL Server 2016 en Windows Server 2016 zullen samen resultaat voortbrengen voor je organisatie.

Trainingsaanbod Windows Server en SQL Server

Wij bieden de volgende trainingen aan voor Windows Server 2016:

Klik hier voor een totaaloverzicht van alle Windows Server 2016 trainingen.Wij bieden onder andere de volgende trainingen aan voor SQL Server 2016:

Klik hier voor het complete aanbod van SQL Server 2016 trainingen. Deze trainingen volg je effectief via onze Active Learning methode. Klik hier voor meer informatie over onze unieke, bewezen lesmethode. Alle bovenstaande trainingen zijn ook beschikbaar als MOC On Demand training. Hierbij leer je door middel van online materiaal zoals video’s, hands-on labs en kennistests de benodigde kennis en vaardigheden om de training succesvol af te ronden.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen