Check de 10 nieuwe functies in Dynamics 365 & Power Platform

Noelle van Sprang
·
14/01/2021

Onlangs heeft Microsoft de nieuwe 2020 Dynamics 365 en Power Platform updates uitgebracht. Deze release brengt honderden nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. In deze blog delen we de interessantste updates!

Updates Dynamics 365 in 2020

1. Dynamics 365 Sales: bevat updates voor een eenvoudigere ervaring inclusief samenwerkingstools, een nieuwe mobiele ervaring voor snelle toegang tot klantinformatie en nieuwe verbeteringen in prognoses om native processen voor verkoopprognoses te creëren en beheren. 2. Dynamics 365 Marketing: verbetert de ontwerpervaring van de customer journey, bijvoorbeeld lay-outopties, zoom en prestatieverbeteringen. Dankzij de integratie met live evenementen en vergaderingen van Microsoft Teams kunnen gebruikers live evenementen maken en hosten als webinarprovider. Segmentatie is verbeterd met een nieuwe natuurlijke taalervaring om klantsegmenten te creëren en te consumeren, waardoor de gespecialiseerde vaardigheden die nodig zijn om complexe segmenten te bouwen, worden geëlimineerd. 3. Dynamics 365 Field Service: blijft intelligentiemogelijkheden toevoegen, waaronder een nieuw Field Service-dashboard voor het bewaken van belangrijke KPI’s en voltooiingsstatistieken van werkorders. Er zijn veel verbeteringen in de gebruikerservaring om proactieve dienstverlening mogelijk te maken. De mobiele app Field Service is uitgebreid met mogelijkheden zoals pushmeldingen en het realtime delen van locaties. Deze releasewave bevat ook planningsverbeteringen zoals meerdaagse handmatige planning en verbeterde op vaardigheden gebaseerde matching. 4. Dynamics 365 Customer Service: breidt de productiviteit van agents uit, waardoor agents tegelijkertijd aan meerdere sessies kunnen deelnemen. Ook is omnichannel voor klantenservice uitgebreid met extra uitbreidingsopties om integratie met mobiele applicaties, Microsoft bot-framework en uitgaande berichtenkanalen mogelijk te maken. 5. Dynamics 365 Business Central: investeringen voor deze release wave omvatten serviceverbeteringen om te voldoen aan de eisen van een snelgroeiend klantenbestand, verbeterde prestaties, afhandeling van bestandsopslag, geografische uitbreiding met ondersteuning voor groepsbelasting, de belangrijkste door klanten gevraagde functies en diepere integratie met Microsoft Teams. 6. Dynamics 365 Supply Chain Management: breidt planningsoptimalisatie voor productie uit om aanvoer- en productieplanning in bijna realtime uit te voeren met in-memory services. Verbeteringen aan Product Information Management omvatten engineering change management en productie versiebeheer. Cost Management omvat nieuwe functies waarmee internationale bedrijven meerdere grootboeken voor kostprijsadministratie kunnen bijhouden door dubbele valuta en dubbele waardering toe te staan. Verbeteringen aan het jobcard-apparaat omvatten een nieuwe gebruikerservaring en een nieuwe functie om het rapporteren van serienummers mogelijk te maken.

Updates Power Platform in 2020

7. Power BI: investeert in drie belangrijke gebieden die een datacultuur stimuleren: geweldige data-ervaringen, moderne enterprise BI en inzichten waar beslissingen worden genomen. Power BI Desktop bevat veel nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om snel en gemakkelijk inhoud te maken. Hierdoor kunnen auteurs hun gebruikers meer mogelijkheden bieden, inhoud op bedrijfsniveau maken en op AI gebaseerde schrijfervaringen kunnen maken. Power BI Mobile voegt ondersteuning voor gesplitste weergaven toe voor iPad gebruikers en Power BI Service integreert met Azure Synapse om automatisch opgebouwde weergaven op grotere Power BI-modellen te maken en te beheren. Daarnaast is er een verbeterde integratie met SharePoint-lijsten om extra aangepaste rapporten te maken. We blijven onze gegevensbeschermingsmogelijkheden verbeteren, zodat klanten gevoelige gegevens kunnen classificeren en labelen. 8. Power Apps: bevat aanzienlijke verbeteringen voor Power Apps-ontwikkelaars van alle niveaus, waardoor de verfijning en bruikbaarheid van apps, die op internet en op mobiele apparaten worden gemaakt, worden verbeterd. Je kunt Power Apps koppelen aan je Microsoft Teams account om je bedrijfsactiviteiten een boost te geven. Lees onze blog “Wat is PowerApps en hoe voeg je het toe aan Microsoft Teams” voor meer informatie over dit onderwerp. Ook kun je aangepaste pagina’s toevoegen aan modelgestuurde apps met behulp van de app-ontwerper, waarbij de beste canvas- en modelmogelijkheden worden gecombineerd, waaronder het maken van aangepaste lay-outs en componenten. Power Apps-portals voegen Microsoft Power Virtual Agents toe als een component in de Power Apps-portalsstudio, evenals ondersteuning voor codecomponenten die zijn gemaakt met behulp van het Power Apps-component framework. 9. Power Virtual Agents: biedt uitgebreide mogelijkheden in de ervaring van de schrijver, waaronder:

  • Tools om rijkere inhoud te creëren
  • Adaptive Cards-mogelijkheden
  • Onderwerpsuggesties uit documenten
  • Verbeterde Power Automate-integratie
  • Spraakintegratie met slimme luidsprekers
  • Thema’s om de look en feel van de bot aan te passen

10. Power Automate: verbeteringen zullen het beste van WinAutomation combineren met de cloud-gebaseerde AI-builder en connector-gebaseerde mogelijkheden in geautomatiseerde stromen. Deze nieuwe versie biedt een manier om alles te automatiseren, van Office-apps tot verouderde terminaltoepassingen, die in decennia niet zijn bijgewerkt. Bovendien zullen verbeteringen aan geautomatiseerde stromen die in de cloud worden uitgevoerd, uitgebreidere automatiserings- en goedkeuringservaringen omvatten.

Dynamics 365 en/of Power Platform bij Master IT

Met de Microsoft Dynamics 365 Fundamentals maak je in 2 dagen kennis met de verschillende Dynamics 365-applicaties. Ook komen Dynamics 365-beveiliging, rapportagemogelijkheden en data- en productintegraties aan bod in deze training. Meer weten over Power Platform? Dan is de Microsoft Power Platform Fundamentals of de Microsoft Power Platform Functional Consultant wat voor jou! Met de Microsoft Power Platform Fundamentals leer jij de mogelijkheden binnen het Power Platform kennen. Je leert hoe je een eenvoudige PowerApp maakt en hoe je de gegevens kan verbinden met Common Data Services. Ook leer je Power BI-dashboards bouwen en processen automatiseren met Microsoft Flow. Deze training is erg geschikt als je net nieuw bent met Power Platform. Heb je al wat meer ervaring? Bekijk dan eens de Microsoft Power Platform Functional Consultant training. In deze training leer je over het Power Platform en leer je Power Platform te configureren en beheren. Het Power Platform stelt organisaties in staat om bedrijfsprocessen te automatiseren, eigen applicaties te ontwikkelen en effectiever te communiceren met klanten. Wacht niet langer en ga aan de slag!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen