Breng je presentatie tot leven met PowerPoint Zoom

Sascha Scholte
·
24/10/2017

Bij het geven van een presentatie is een dosis gezonde spanning niet te voorkomen en misschien zelfs wel goed voor het resultaat. Extreme onzekerheid kan echter het behalen van het doel van de presentatie in de weg staan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het hebben van een goed lopende PowerPoint is van groot belang voor een goede presentatie en geeft een zeker en voorbereid gevoel. PowerPoint biedt ongelofelijk veel mogelijkheden om een succes te maken van jouw presentatie en één daarvan is Zoom. Met Zoom kan je naar slides die niet aangesloten aan je huidige slide liggen verwijzen tijdens je presentatie. Zoom heeft drie verschillende functies, elk met een eigen doel.

Drie verschillende Zoom mogelijkheden

Er zijn drie verschillende Zoom mogelijkheden, je vindt Zoom onder de tap invoegen in het lint boven jouw presentatie. Zoom is een nieuwe functie van PowerPoint 2016 en alleen beschikbaar voor Office 365 gebruikers. Hieronder staat uitgelegd hoe de verschillende soorten Zoom werken.

 • Summary Zoom: de eerste mogelijke Zoom is Summary Zoom. Begin met het creëren van een summary slide -dit is gewoon een normale slide- in jouw PowerPoint, op deze pagina kan je dan een Summary Zoom invoegen. Deze pagina wordt eigenlijk de hoofdpagina van jouw presentatie. De rest van de presentatie kan je indelen in secties, wat dan de bijbehorende ‘hoofdstukken’ worden. Aan het einde van elke sectie kom je dan weer terug op de summary slide, wat een duidelijk overzicht geeft over jouw presentatie. Niet alle secties hoeven op de summary slide te komen, dat kan handig zijn in combinatie met een Section Zoom bijvoorbeeld.
 • Section Zoom: met deze functie kan je op een slide verwijzen naar een van de andere secties, aan het einde van die sectie kom je dan weer terug op de pagina waar de Section Zoom ingevoegd was. Een Section Zoom ziet er uit als een miniatuur van de slide waar je naar verwijst op de huidige slide. Als je een sectie hebt die niet in de Summery Slide staat kan je deze sectie gebruiken voor informatie die enkel relevant is voor bepaalde doelgroepen waarvan je van te voren niet weet of ze wel of niet aanwezig zullen zijn in het publiek. Je kan dan naar deze sectie verwijzen op een slide waarin je iets noemt waar eventueel extra informatie over nodig kan zijn. Je kan dan op de Section Zoom op je slide klikken om naar de extra informatie in de extra sectie te gaan.
 • Slide Zoom: een Slide Zoom kan op elke gewenste plek ingevoegd worden en is een verwijzing naar een slide. Op het moment dat je een Slide Zoom hebt ingevoegd verschijnt er een miniatuur van de slide waarnaar verwezen wordt in de huidige slide. Als je tijdens de presentatie klikt op de miniatuur ga je direct naar de slide toe. Vanaf die slide ga je vervolgens weer verder met de presentatie, naar de daarop volgende pagina dus. Stel dat je een gedeelte van je presentatie alleen wilt gebruiken als blijkt dat het publiek bepaalde kennis mist over door jou gebruikt begrip. Plaats dan op de laatste slide voor de uitleg over dat begrip een Slide Zoom naar de pagina na de uitleg, hiermee sla je dan gemakkelijk alle slides over die voor het publiek toch niet van toepassing blijken te zijn. Deze functie is voornamelijk handig voor presentaties die geen verschillende secties hoeven te bevatten.
 • Alles uit PowerPoint halen?

  Naast de nieuwe Zoom functie heeft PowerPoint nog veel meer functies die jouw presentatie naar een hoger niveau tillen en jou een voorbereid en zeker gevoel kunnen geven over jouw presentatie. Bij Master it Training hebben we een training die jou leert hoe je al deze functies het beste kunt gebruiken. Wil je ook zo een zeker en voorbereid gevoel? Volg onze training Microsoft PowerPoint!

  Active Learning

  De training Microsoft PowerPoint bij Master it is geen klassikale training in een groep met veel te veel cursisten, maar een training volgens de Active Learning lesmethode. Je werkt op je eigen tempo aan de stof die jij belangrijk vindt onder begeleiding van een Active Trainer, die als een coach jou begeleidt. Bij Active Learning draait het om het toepassen van de theorie in jouw praktijk en onthoud en begrijp je nieuwe kennis beter dan bij klassieke leermethode. Hierdoor is de training geschikt voor verschillende niveaus van voorkennis van PowerPoint en hoef je dus NIET naar stof te luisteren die jij al kent, of met vragen te blijven zitten omdat jij de enige bent die iets nog niet weet, maar leer jij precies wat jij wil! Meer weten over Active Learning? Vraag ons gratis Active Learning boekje aan of lees er meer over in een van onze blogs.

  Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
  Certificeringen Trainingen
  Beste lesmethode
  Kleine klassen
  Flexibel inplannen
  Leer wat jij nodig hebt
  Gerelateerde trainingen