Beveiligingsservices in Office 365

Noelle van Sprang
·
01/08/2018

In deze blog vertellen we je iets over de beveiliging van je werkplek met Office 365. We gaan verder op de doorgevoerde verbeteringen en de nieuwe functie Native Link Rendering. Het beveiligen van je werkplek is immers essentieel voor de digitale transformatie. De ingebouwde set krachtige beveiligingsservices voor Office 365 is een belangrijke vereiste voor klanten die Office 365 kiezen om hun digitale transformatie te sturen. Met InfoSecurity Europe, wordt er een update aangeboden waarmee deze beveiligingsoplossingen uitgebreide bescherming biedt en voldoen aan de strenge eisen aan gegevenslocatie, naleving en privacy van Office 365. De basiselementen van Office 365-bedreigingsbescherming zijn onder andere:

  • Gebruikers beschermen tegen bedreigingen
  • Bedreigingen opsporen
  • Bedreigingen minimaliseren
  • Voorlichting en training geven over bedreigingen

Overzicht van verbeterde mogelijkheden van Office 365-bedreigingsbeveiliging.

Beveiligingsverbeteringen

Phishing komt in vele vormen voor, van ‘koningen’ die beloningen bieden tot meer geavanceerde en doelgerichte campagnes. Cybercriminelen vinden steeds weer nieuwe aanvalsmethoden. Dat zie je aan de toename van phishingcampagnes over het hele spectrum, ook in Office 365. We vangen 99,9% van de malware vooraf en voor een nog betere bescherming zijn de volgende verbeteringen aangebracht in Office 365:

  • Verbeteringen tegen identiteitsimitatie om spear-phishingcampagnes te stoppen
  • Anti-spoofingverbeteringen
  • Interne e-mailscanning voor phishing
  • Verbeterde detectie van phishinglokmiddelen

De nieuwe anti-phishingtechnologie die nu beschikbaar is wordt gebruikt door Microsoft Core Services Engineering en Operations -CSEO-. Microsoft, de grootste onderneming ter wereld, wordt net als jij en ik geconfronteerd met bedreigingen en beveiligingseisen. Met de verbeterde beveiligingsmogelijkheden zou er nog een groter vertrouwen moeten zijn in Office 365-bedreigingsbeveiliging. Verschillende soorten phishing-aanvallen waargenomen in het bedreigingenlandschap.

Native Link Rendering

Als je verdachte koppelingen die via e-mail binnenkomen wilt kunnen detecteren, moet je de bestemming waarnaar de URL’s verwijzen kunnen zien. Office 365 biedt nu de functie Native Link Rendering, waarmee mensen die Office 365 ATP hebben de bestemming van URL’s kunnen zien en beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen wanneer ze op koppelingen klikken. Deze functie is momenteel beschikbaar voor de Outlook Web App en later dit jaar voor de Outlook-client. Bovendien kunnen beheerders die in hun Outlook-client de knop Bericht rapporteren hebben ingeschakeld, gebruikers faciliteren met de mogelijkheid een verdachte e-mail te melden als mogelijke phishing-poging en de e-mail rechtstreeks naar Microsoft te zenden voor verdere analyse. Voorbeeld van de functies Native Link Rendering en Bericht rapporteren in de Outlook Web App. De verbeterde Phish-weergave in het dashboard Beveiliging en Naleving biedt beheerders nieuwe rapportagemogelijkheden waarmee ze uitgebreidere zichtbaarheid van, controle op en meer details te zien krijgen over de bedreigingen tegen hun bedrijf. De Phish-weergave biedt ATP-beheerders meer details over phishing-, malware- en gebruikersinzendingen -e-mails ingezonden door gebruikers-. In de komende maanden worden er nog meer details toegevoegd aan de Phish-weergave, waarmee de categorie van phishing-e-mails die zijn geblokkeerd, wordt blootgelegd. Bovendien worden er nieuwe rapportageweergaven geïntroduceerd voor EOP-klanten. Verbeterde Phish-weergave in de verrijkte beheerdersmogelijkheden voor Office 365 ATP.

Bedreigingsminimalisatie, bewustwording en training

Na de aankondiging van Office 365-bedreigingsinformatie zijn er krachtige minimalisatiefuncties voor bedreigingen toegevoegd in de service. Beheerders kunnen proactief zoeken naar verdachte e-mails en ze verwijderen voordat ze een negatieve invloed hebben op het bedrijf. En, er zijn bedreigingszoekers beschikbaar, waarmee beheerders onderzoeken kunnen uitvoeren naar potentiële bedreigingen voor de tenant. Minimalisatie-acties beschikbaar voor proactieve verwijdering van verdachte e-mails. Bij bedreigingsinformatie hoort ook de Aanvalssimulator voor voorlichting over en training tegen moderne bedreigingen. Beheerders kunnen met de Aanvalssimulator realistische aanvallen uitvoeren op specifieke gebruikers. Hiermee kunnen ze het beleid en de beveiliging updaten op basis van inzichten met uitvoerbare acties uit de simulaties. Onze recente webcast biedt een gedetailleerde update van de indrukwekkende set mogelijkheden in Office 365-bedreigingsinformatie. Aanvalssimulatordashboard.

Beveilig je digitale transformatie

Beveiliging van de moderne werkplek is het fundament voor de digitale transformatie. Om je hierbij te helpen bieden we verschillende trainingen aan. Zo hebben we de training Enabling en Managing Office 365, waarin je de noodzakelijke skills leert om en Office 365 tenant te installeren inclusief het organiseren van bestaande identiteiten. Daarnaast leer je hoe je Office 365 tenant en de daarbij horende gebruikers onderhoudt. Daarnaast hebben we ook nog de training Office 365 Administration and Troubleshooting, waarin je de vaardigheden meekrijgt die vereist zijn om Office 365 te beheren en problemen op te lossen. Ook dekt het security en compliance features van Office 356.

Actief leren wat jij nodig hebt!

Deze trainingen bieden wij aan volgens onze unieke Active Learning lesmethode waarbij je alles op je eigen tempo kunt doen. Zo kun je meer aandacht besteden aan onderwerpen die voor jou het nuttigst zijn, en sneller door andere onderwerpen heen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze methode, waarbij de trainer een coachende rol heeft, het beste werkt om nieuwe dingen te leren! Zien we je snel?

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen