Betere samenwerking door Microsoft Teams

Op 14 maart 2017 werd de wereldwijde beschikbaarheid Microsoft Teams aangekondigd. Tijdens een webcast lanceerde Microsoft deze nieuwe tool die een veilige en efficiënte omgeving biedt om samenwerkingen binnen teams makkelijker te maken. Gebruikers wordt de mogelijkheid geboden om met elkaar te chatten en documenten te delen.

Betere samenwerking

Momenteel zijn er talloze oplossingen die ervoor zorgen dat dit mogelijk is, maar dit leidt vaak tot een verlies van overzicht en afleiding. Wanneer alle relevante personen de bestanden die belangrijk zijn voor hen op één plek kunnen terugvinden leidt dit tot een efficiëntere manier van werken. Ook de communicatie zou gemakkelijker kunnen verlopen. Sinds november vorig jaar zijn er nog ruim 100 nieuwe features toegevoegd en Teams biedt nieuwe veiligheids- en compliance-mogelijkheden.

Uitgangspunten

Microsoft Teams is gebaseerd op de volgende 4 uitgangspunten: 1. Chatmogelijkheid voor teams De team chatfunctie biedt de mogelijkheid om iedereen op de hoogte te houden van de gang van zaken. Het switchen tussen verschillende projecten is mogelijk wanneer gebruikers aangemeld zijn voor meerdere teams. Zo kunnen er communicatiefouten voorkomen worden 2. Werkruimte op maat Het op maat inrichten van de werkruimte wordt eenvoudiger met meer dan 150 integraties voor Microsoft én third party tools. 3. Centrum voor samenwerkingEen groot aantal Office-applicaties zijn geïntegreerd waardoor de gebruikers de juiste informatie en tools binnen handbereik hebben. 4. Veiligheid en vertrouwen Teams is opgebouwd op basis van Office 365-cloud en beschikt over geavanceerde veiligheids- en compliance-mogelijkheden. Teams ondersteunt de wereldwijde standaarden als SOC 1, SOC 2, EU Model Clauses, ISO27001 en HIPAA.

Nieuwe features

Features waar Microsoft aan gaat werken zijn onder andere keyboard-only-navigatie, ondersteuning voor schermlezers, mogelijkheden voor gastentoegang en een betere integratie met Outlook.

Gerelateerde trainingen

Officemanagement vormt de spil van organisaties, goed officemanagement zorgt dus voor een goed functionerende organisatie. Voor meer informatie over de Een overzicht van de trainingen voor verschillende Officeprogramma’s vind je hier. Ben je een IT Professional die als taak heeft om Office 365 services te evalueren, plannen, uitrollen en gebruiken? Kijk dan vooral even naar de volgende training: Training Enabling and Managing Office 365 -MS20347-

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen