Ben jij nog 2009?!

Alex de Jong
·
19/05/2009

Ik ben erg trots om u te melden dat ik sinds vandaag helemaal 2010 ben! Uiteraard is het nog allemaal Beta, maar dat is de manier om te leren. Mijn laptop draait al sinds een langere tijd op Windows 7 RC -build 7100-. Daarin heb ik natuurlijk ook Windows XP mode draaien als VM voor mijn oude boekhoudpakketje. Niet dat dit nodig is, het draait, zoals alle andere software tot nu toe, prima op 7. Wat ook opvalt, is dat de nieuwe desktop opties echt handig zijn. De Superbar -nieuwe taskbar- en ook Side docking en Aero Shake -Windows 7 wiebelfunctie- zijn cool en handig. Ik ben erg trots om u te melden dat ik sinds vandaag helemaal 2010 ben! Uiteraard is het nog allemaal Beta, maar dat is de manier om te leren. Mijn laptop draait al sinds een langere tijd op Windows 7 RC -build 7100-. Daarin heb ik natuurlijk ook Windows XP mode draaien als VM voor mijn oude boekhoudpakketje. Niet dat dit nodig is, het draait, zoals alle andere software tot nu toe, prima op 7. Wat ook opvalt, is dat de nieuwe desktop opties echt handig zijn. De Superbar -nieuwe taskbar- en ook Side docking en Aero Shake -Windows 7 wiebelfunctie- zijn cool en handig.

Op dit future-proof Operating System heb ik Office 2010 x64 geïnstalleerd. En dat is cool. Vooral Outlook 2010 is fantastisch. Het houdt bijvoorbeeld conversaties bij, inclusief mijn eigen verzonden berichten. Erg handig. Deze versie van Outlook heeft ook Ribbons zoals je die bij Word en Excel enzo in 2007 al gewend bent. Wat vooral opvalt, is de opstarttijd van de Office apps. Wat een snelheid! Word, Excel, PowerPoint starten binnen een halve seconde. Dat is echt een stap vooruit. De x86 versie heb ik niet getest.  Op de achtergrond heb ik Exchange Server 2010 geïnstalleerd. Daarvan is m.b.t. tot storage veel verandert. Ook Outlook Web Access heeft een facelift gehad, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functionaliteit. Het lijkt mogelijk te gaan worden om via OWA gebruikers aan te maken inclusief mailbox -het werkt trouwens in deze Beta nog niet, bij mij dan-.

Ook ben ik aan het Vine-en. Microsoft Vine is een tool die tussen Facebook, LinkedIn en Windows Live opereert en moet een soort Twitter on Steroids gaan worden. Erg mooi allemaal. Zelf mijn WinRAR x64 is beta. Ciao!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen