AZ-103 Azure Administrator vervangt AZ-100 en AZ-101

Soraya Vogelzang
·
27/03/2019

Volg jij een AZ-100 of AZ-101 training? Dan hebben wij belangrijk nieuws. Doorlopend ontvangt Microsoft feedback over hun certificeringen van duizenden Microsoft trainers en gecertificeerde IT’ers. Met deze feedback zorgt Microsoft ervoor dat de kwaliteit van hun certificeringen hoog blijft en optimaal past bij de meest recente ontwikkelingen in de markt.

AZ-100 en AZ-101 worden de AZ-103

Naar aanleiding van deze feedback heeft Microsoft zojuist bekend gemaakt dat het traject van de Microsoft Azure Administrator Certificering gaat wijzigen. Er is besloten om de AZ-100 en de AZ-101 samen te voegen tot één nieuw traject: de AZ-103. De veranderingen gaan in per 1 mei 2019.

Huidige Azure Administrator Certificering: AZ-100 en AZ-101

Nieuwe Azure Administrator Certificering: AZ-103

> Ik heb de Microsoft Administrator Role-based certificering al behaald

In dat geval hoef je geen actie te ondernemen. Jouw Role-based certificering blijft gewoon geldig! Je behoudt dus jouw Microsoft Azure Administrator certificering. In overleg kunnen we ook een upgradetraining voor jouw opstellen zodat jouw kennis ook helemaal in lijn is met de AZ-103 Microsoft Azure Administrator. Jij hebt een grote voorsprong op andere IT’ers want je bent een van de eerste met deze certificering.

> Mijn doel is niet om te certificeren

Dan is het enige wat jou van belang is, dat je jouw eerste trainingsdag van de AZ-100 en/of AZ-101 training vóór 1 mei plant.

> Ik ben bezig met de AZ-100 training of ik heb de AZ-100 al behaald

Ben je nog bezig met de AZ-100 training? Zorg er dan voor dat jij dit zo snel mogelijk afrond. Je kan nog examen doen tot 1 mei! Geslaagd? Dan krijg jij meteen de Microsoft Azure Administrator certificering. De AZ-101 is vanaf nu optioneel, maar geeft jou nog steeds extra kennis om jouw rol als Azure Administrator uit te voeren. Haal je het niet om voor 1 mei je examen te doen? Dan kun je na die datum het examen AZ-103 Azure Administrator Associate inboeken met dezelfde ingekochte examenvoucher.

> Ik ben bezig met de AZ-101 training of het AZ-101 al behaald

In dat geval kan je gewoon verder gaan met je training. De kennis uit de training blijft heel relevant. Echter is vanaf nu het AZ-101 examen optioneel wanneer je Microsoft Certified Azure Administrator wilt worden. Na het succesvol afronden van het AZ-101 examen krijg jij een unieke badge waarmee jouw extra kennis van de AZ-101 kan aantonen. Als je hiervoor al een examen hebt gedaan, maakt niet uit of je geslaagd bent of niet, dan ontvang jij van Microsoft een nieuwe examenvoucher die jij kan inzetten op een examen naar keuze.

Wijzigingen AZ-103 samengevat

– Per 1 mei vervangt het AZ-103 examen de AZ-100 en AZ-101 examens. – AZ-100 en AZ-101 examens komen per 1 mei te vervallen, zorg er dus voor dat jij voor die tijd jouw training afrond en examen doet. – De curriculum van de AZ-100 is de rode draad in de nieuwe AZ-103 en blijft daarom nog steeds heel relevant. – Wanneer je vóór 1 mei jouw AZ-100 examen behaald ontvang jij direct de Microsoft Azure Administrator titel. – Wanneer je vóór 1 mei jouw AZ-101 examen behaald ontvang jij de badge waarmee je kan aantonen dat jij extra kennis hebt voor jouw rol als Azure Administrator. Daarnaast krijg jij een nieuwe examenvoucher die je kan inzetten voor een ander Microsoft examen. – Haal je het niet om vóór 1 mei het AZ-100 examen te doen? Dan kun je het AZ-103 examen na die datum gaan behalen. Wil jij je als een van de eerste inschrijven voor de AZ-103? Dan kan jij je vanaf nu hier inschrijven: > Training Microsoft Azure Administrator Associate -AZ-103 Examen- De trainingen komen in mei 2019 beschikbaar. Heb je vragen of wil je advies over wat het beste bij jouw situatie past? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 040 23 23 390, mail info@master-it.nl, of chat met ons via de chatknop rechtsonder voor vrijblijvend advies.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen