AZ-102 Microsoft Azure Administrator Associate transitie-examen

Soraya Vogelzang
·
21/11/2018

Ben jij een Azure Administrator? Microsoft is druk bezig met het transformeren van hun trainingen. Het nieuwe Role-Based trainingsmodel is van start gegaan en de trainingen van Azure zijn als eerste aan de beurt. Het AZ-102 Microsoft Azure Administrator Associate transitie-examen vervangt de Implementing Microsoft Azure Infrastructure. Daarnaast maakt het jouw oude certificering nog meer waard. Met de Microsoft Certified Azure Administration certificaat laat jij zien dat je een erkende Administrator bent en dat je bent gecertificeerd volgens de nieuwste regels van Microsoft. Hier lees je alles over het nieuwe AZ-102 Azure-examen. Let op! De deadline voor het behalen van het transitie-examen is 30 juni 2019.

Hoe werkt het AZ-102 transitie-examen?

Je bent een Azure-specialist die in het verleden het 70-533 Implementing Microsoft Azure Infrastucture examen heeft gehaald. Dan heb je aangetoond te over uitvoerige expertise te beschikken. Door een transitie-examen te volgen kan je binnen no-time een extra certificering behalen, zonder dat je tijd hoeft te steken in leerstof die je al beheerst. Overgangsexamens bevatten leerstof die in de eerdere certificering onvoldoende is behandeld of helemaal niet aan bod is gekomen, zoals bepaalde nieuwe ontwikkelingen. Een transitie-examen richt zich op de belangrijkste taken en vaardigheden die nog niet beoordeeld zijn in een vorig certificeringtraject. Een transition-exam is daarom altijd een mooie uitbreiding op jouw huidige kennis en certificeringspakket. Het transitie-examen is alleen bedoeld voor mensen met een 70-533 certificering. Heb jij die niet? Bekijk dan hier hoe je zonder transitie-examen jouw Microsoft Azure Adminitrator Associate certficiaat kan behalen.

Voor wie is het Azure Administrator transitie-examen bedoeld?

Dit nieuwe Role-Based certificeringstraject is voor Azure beheerders die cloud services beheren zoals opslag- en beveiligingsnetwerken, en die bezig zijn met cloud computing. Om dit transitie-examen te kunnen doen is het belangrijk om grondig inzicht te hebben in elke cloud service van de IT-levenscyclus. Vaak ben je bezig met het beantwoorden van aanvragen over infrastructuurdiensten, toepassingen en omgevingen. Ook doe je aanbevelingen over services die moeten worden gebruikt. Herken je dit in jouw werkzaamheden? Lees dan hieronder de vaardigheden die je nodig hebt voor het transitie-examen!

Welke vaardigheden heb je nodig?

Om als Azurebeheerder dit transitie-examen te behalen heb je kennis van PowerShell en de opdrachtregelinterface nodig. Ook ben je bekent met Azure Portal, ARM-templates, besturingssystemen, virtualisatie, cloud infrastructuur, opslagstructuren en netwerken.

Examenonderwerpen AZ-102 Azure Administrator Associate

De volgende onderwerpen zijn belangrijk bij het AZ-102 examen: Beheer Azure-abonnementen en bronnen, het implementeren en beheren van opslag, het configureren en beheren van virtuele netwerken, identiteiten beheren, evalueren en uitvoeren van servermigratie naar Azure, implementatie en beheer van applicatieservices, implementatie van geavanceerde virtuele netwerken en het beveiligen van identiteiten. Voor het transition-exam van Microsoft zijn geen specifieke trainingen ontwikkeld waarmee je je kan voorbereiden. Toch willen we je graag helpen met de optimale voorbereiding. Schuif eens een dagje aan in onze Active Learning klas. Ook kan jij bij ons een AZ-102 oefenexamen kopen, waarmee je 30 dagen lang ongelimiteerd kan oefenen. Deze kost bij ons €50. Ideaal om te bespreken tijdens een Active Learning klas!

Plan vandaag jouw AZ-102 examen!

Naast ons aanbod van meer dan 700 trainingen kan je bij ons ook terecht voor Microsoft examens. Een transitie-examenvoucher kost €105 per stuk. Een transitie-examen inclusief oefenexamen kost €150. De examens worden afgenomen door examencentrum Pearson Vue. Met de voucher kan jij zelf het examen inplannen op de dagen dag en locatie die jou het beste uitkomt. Wil jij het transitie-examen doen? Zorg er dan voor dat jij vóór 30 juni 2019 jouw examen hebt afgelegd.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen