Als ‘Subject Matter Expert’ naar Microsoft

Christian Peeters
·
22/03/2012

Groot was mijn verbazing toen ik op woensdag middag een mailtje kreeg met de vraag of ik komende week in Redmond -Washington- wil verschijnen. Microsoft gaat namelijk beginnen met het ontwikkelen van de examens voor Windows 8 development en vanuit hen de vraag of ik daar over mee kan denken. Groot was mijn verbazing toen ik op woensdag middag een mailtje kreeg met de vraag of ik komende week in Redmond -Washington- wil verschijnen. Microsoft gaat namelijk beginnen met het ontwikkelen van de examens voor Windows 8 development en vanuit hen de vraag of ik daar over mee kan denken. Unieke kans Uiteraard wordt er bij Microsoft goed nagedacht over examens, wat er in moet zitten, voor wie ze bedoeld zijn en hoe de vragen gesteld kunnen worden zodat ze goed te toetsen zijn. Daarbij laten ze zich helpen door mensen met veel kennis over specifieke onderwerpen. De afgelopen tijd heb ik me gefocust op Windows 8 development, en dan specifiek op HTML5 en javascript ontwikkeling voor Metro style apps. Op de TechDays 2012 heb ik tevens een sessie verzorgd waarin dit duidelijk naar voren kwam. Daarnaast heb ik natuurlijk redelijk wat ervaring met het afnemen van examens. Toen ik de oproep zag voor mensen die mee willen denken over het Microsoft Examen porfolio, heb ik gereageerd en heeft Microsoft me vervolgens uitgenodigd om in Redmond op de campus te komen. Komende week zal ik daar samen met andere “Subject Matter Experts” proberen een goede uitgangs positie te creëren voor de nieuwe certificeringen. Helaas mag ik geen mededelingen doen over wat er inhoudelijk besproken wordt. Ik ga er wel vanuit dat er voldoende te beleven valt op de campus waar ik jullie wel over op de hoogte mag houden, dus “wordt vervolgd”!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen