Active Trainer aan het woord

Master it Training
·
05/09/2017

Bij Active Learning is de Active Trainer een professionele, gecertificeerde begeleider die jou gaat helpen het maximale uit jouw training te halen. Er vindt veel interactie plaats tussen jou en de trainer, maar wie zijn die superhelden eigenlijk? Maak kennis met Active Trainer Christian Peeters, sinds 2008 trainer bij Master it Training met een focus op Development trainingen. We stellen Christian een aantal vragen over zijn werk bij Master it Training, wat drijft hem de trainingen te geven en wanneer vind hij zijn training succesvol?

Christian over zichzelf:

“Als kind wist ik al dat ik ‘iets met computers’ ging doen. Mijn eerste programma’s scheef ik op de Philips MSX. Toen ik ging studeren koos ik ervoor om niet 100% de techniek in te duiken, maar om de opleiding tot leraar Informatica te gaan volgen. Niet direct om les te gaan geven, maar om ook vaardigheden op te doen waar je altijd wel iets aan hebt -zoals didactiek, presentatievaardigheden, groepsdynamiek, enz.-. Na mijn opleiding ben ik bij een bedrijf gaan werken waar we educatieve software maakten. Eerst op CD-rom met Delphi en Shockwave, later op het web met ASP.Net en Php. Na een jaar of 7 werd ik benaderd om als trainer aan de slag te gaan. Hier moest ik even over nadenken, maar ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Specialisme

De laatste 10 jaar heeft Christian zich gespecialiseerd in .NET met een focus op Azure en Web development. Daarbij heeft hij veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en beheren van SQL Server databases. Hij vindt de -grafische- mogelijkheden van HTML5 geweldig en heeft daarom ook flink geëxperimenteerd met video, canvas en WebGL.

Christian aan het werk

In 2008 is Christian bij Master it Training in dienst gekomen. De eerste jaren heeft hij fulltime training gegeven en veel tijd geïnvesteerd in het verbreden en verdiepen van zijn kennis. Na een aantal jaren begon hij de praktijk te missen en is hij bij zusteronderneming iWRITER met een klein, maar internationaal team softwareoplossingen gaan ontwikkelen waarbij hij ook nauw met Microsoft samenwerkt. Hierdoor kan hij in de trainingen zijn praktijkervaringen gebruiken. Christian geeft aan zelf heel enthousiast te zijn over de onderwerpen en technieken waar hij training in geeft. Software is dan ook niet alleen zijn werk, maar ook zijn passie. Dit enthousiasme probeert hij over te brengen op zijn cursisten, hij probeert zo veel mogelijk uit te leggen aan de hand van praktijkvoorbeelden en overzichtelijke demonstraties omdat hij van mening is dat een goed voorbeeld meer dan 1000 woorden zegt. We stellen Christian een aantal vragen over zijn werk bij Master it Training

Welke doelen stel je jezelf voorafgaand aan de training?

“Gedurende de training stel ik doelen over wat ik wil dat een cursist aan het einde van de training geleerd heeft. Voor de een betekent dat bepaalde technieken kunnen toepassen, voor een ander betekent dat goed voorbereid zijn op het examen en de volgende wil juist veel verschillende dingen zien zodat hij of zij later de juiste keuzes kan maken op het werk.”

Wat vind jij een succesvolle, actieve trainingsdag?

“Als ik om half 5 schrik dat het al half 5 is. Dan ben ik de hele dag lekker bezig geweest en heb ik de cursisten optimaal kunnen helpen. Dat betekent dat ik mijn meerwaarde als trainer goed heb kunnen bewijzen. Maar het staat of valt met de tevredenheid van de cursisten, dat is natuurlijk de belangrijkste graadmeter voor een succesvolle dag. O ja, en als we nog een beetje lol hebben gehad met z’n allen!”

Hoe blijf je zelf actief?

“Ik heb kinderen, dus dat houdt je wel actief. Verder klim ik bij de verschillende klimcentra in Eindhoven en rij ik graag op de motor. Het liefst tijdens een weekendje actief sturen ergens in het buitenland, maar ook voor woon-werk verkeer gebruik ik de motor. ’s Avonds hobby ik nog graag met het maken van apps of het programmeren van een Internet connected stopcontact met stem besturing, gewoon omdat het kan. Op die manier probeer ik nieuwe technieken onder de knie te krijgen die ik tijdens mijn werk niet snel zal gebruiken. De afgelopen jaren heb ik ook als spreker op de Microsoft Techdays gestaan om daar sessies te verzorgen over HTML5 gerelateerde onderwerpen. Daarvoor moet je natuurlijk ook veel dingen uitzoeken, uitproberen en een manier vinden om in een korte tijd heel veel te vertellen terwijl het wel duidelijk moet zijn voor een heel divers publiek. Een erg leuke en leerzame uitdaging.”

Wat is leukste dat je ooit van een cursist hebt gehoord?

“Wat ik altijd leuk vind is om een cursist na een tijd weer terug te zien en dat hij dan vol enthousiasme laat zien wat hij allemaal gemaakt heeft met de opgedane kennis. Dan ben je als trainer toch wel trots. Zo hebben we ook een keer een cursist opgeleid van iemand met 2 ‘digitale linkerhanden’, tot iemand met een mooie job in de softwareontwikkeling. Daar kijk ik ook met veel plezier op terug. Wellicht achteraf het grappigste, op het moment zelf vooral verbazingwekkendste, was toen een cursist begon met de vraag waar die lange brede balk op het toetsenbord eigenlijk voor was en dat ik serieus moest uitleggen wat een spatiebalk was…”

Heb je nog een tip voor onze cursisten?

“Ieder mens leert op een andere manier. De ene leest het liefst, de ander is meer visueel ingesteld of wil juist iets in praktijk zien om zich er iets bij te kunnen voorstellen. Door middel van Active Learning bepaal jij wat en hoe je leert, maak daar gebruik van. En misschien nog wel belangrijker: laat je trainer weten wat je wensen of onduidelijkheden zijn. Hij zal er alles aan doen om de training een succes te maken, maar dan moet hij natuurlijk wel van jou horen waar hij iets kan betekenen. Bij Master it bij JIJ in charge!”

Een training volgen bij Christian

Wil je graag een training volgen bij Christian of een van onze andere Active Trainers en zo je IT kennis naar een hoger niveau tillen? Bekijk dan onze Azure trainingen, Visual C#.NET trainingen en VBA trainingen hier. Alle trainingen worden gegeven volgens onze Active Learning lesmethode waarin je zelf je leertempo bepaalt en alleen leert wat belangrijk is voor jou! Daarnaast zal je trainer altijd voor je klaarstaan om je te begeleiden bij het toepassen van de leerstof in de praktijk.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen