7 nieuwe Microsoft Teams features

Microsoft Teams heeft tijdens het COVID-19 coronavirus een enorme groei doorgemaakt! Zo zijn ze in korte tijd van 32 miljoen gebruikers naar 44 miljoen gebruikers gegroeid. Onze blog ‘wat is microsoft teams’ was ook de best presterende blog de afgelopen maanden! Microsoft heeft een aantal interessante nieuwe features die we graag aan je laten zien.

Microsoft Teams features

Door deze enorme groei zijn er ook meer vragen ontstaan en zijn er functies die verbeterd konden worden. Daarom heeft Microsoft nieuwe features voor je gemaakt! 1. Raise your hand! 2. Meer personen in beeld -3×3- 3. Live ondertiteling 4. Download een aanwezigheidsrapport 5. Kanaalanalyse 6. Gebruik je eigen achtergrond tijdens videovergaderingen 7. Beëindig je videovergadering handmatig

1. Raise your hand!

De nieuwe feature ‘raise your hand’ zegt eigenlijk al genoeg. Je kunt tijdens een videovergadering klikken op het handje en daarmee steek je als het ware je hand op. Het is een hele fijne functie, omdat de organisator zo kan zien wie van de deelnemers een vraag of opmerking heeft. Zo voorkom je dat mensen door elkaar gaan praten onder andere. Is er een rondvraag en hebben bepaalde medewerkers nog vragen? Dan is het voor de organisator een fijne optie om te gebruiken omdat je in één overzicht ziet wie er wat wilt zeggen. Als iemand op het handje heeft gedrukt, dan komt er achter de deelnemer een handje te staan zoals bovenstaande afbeelding. Is degene aan de beurt geweest? Dan kun je zelf ook je hand weer ‘intrekken’. Vanaf 15 mei wordt deze feature uitgerold.

2. Meer personen in beeld -3×3-

Voorheen kon jij tijdens een vergadering maximaal vier van je collega’s zien. Microsoft vindt het belangrijk dat je altijd verbonden bent met elkaar en vergroot het aantal nu naar 9! Het kan voorkomen dat jij je camera uit hebt staan, dan word je ook niet in beeld getoond. Degene die de camera hebben aanstaan worden in beeld getoond. Jij wordt dan onder in het venster als ‘rondje’ met je profielfoto getoond. Deze feature is aan het uitrollen, dus nog niet iedereen heeft het tot zijn of haar beschikking. Hierboven zie je de 3×3 feature waarbij je dus 9 mensen in beeld ziet. Vanaf 13 mei 2020 wordt dit uitgerold.

3. Live ondertiteling

Tijdens je Teams vergadering kun je meelezen middels live ondertiteling. Dat is voor nu nog enkel in het Engels en je kunt het bij ‘more options’ en dan ‘turn on live captions’ aanzetten.

4. Aanwezigheidsrapport downloaden

Bovenin de rechterbalk zie je de personen die deelnemen aan de vergadering. Naast het woord ‘personen’ zie je een pijltje naar beneden en hiermee kun je een aanwezigheidsrapport downloaden. In dit CSV bestand zie je de personen die deelnemen aan de vergadering, maar ook wanneer ze aan de vergadering hebben deelgenomen -hetzelfde als: waren ze op tijd in de les?- en wanneer ze de vergadering hebben verlaten. Zo hoef jij alles niet per persoon bij te houden in je notitieboek, maar kun je heel makkelijk een overzicht downloaden.

5. Kanaalanalyse

In teamanalyse zijn kanaalstatistieken opgenomen. In elk team kun je bij analyse zien hoeveel gebruikers het team bevat, hoeveel posts er geplaatst zijn in één bepaalde week en hoeveel antwoorden daarop gekomen zijn.

6. Gebruik je eigen achtergrond in Teams!

Je kunt gebruik maken van de afbeeldingen die Microsoft Teams jou aanbiedt, maar je kunt ook je eigen afbeelding gebruiken! Hoe doe je dat? Tijdens je gesprek klik je op de drie puntjes en dan klik je op ‘achtergrondeffecten weergeven’. Vervolgens zie je aan de rechterzijde enkele afbeeldingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je ook je achtergrond ‘blurren’. Vul het volgende in je verkenner in: %AppData%MicrosoftTeamsBackgroundsUploads Dan kom je terecht in de map waar jij je afbeeldingen in kunt plaatsen. Microsoft Teams heeft even nodig om deze afbeeldingen te laden, maar na enkele minuten kun jij middels de drie puntjes gebruik maken van je eigen gepersonaliseerde achtergrond! Zo kun je bijvoorbeeld het logo gebruiken van je bedrijf, net wat jij wilt!

7. Beëindig je videovergadering handmatig

Als je in de vergadering zit en je wilt de vergadering verlaten, dan druk je normaliter op de rode knop met het witte telefoontje. Jij verlaat dan de vergadering, maar de rest kan nog doorgaan met de vergadering. Wil je dit voorkomen omdat je bijvoorbeeld een trainer bent en je de training echt wilt beëindigen? Dan klik je op de drie puntjes en ga je voor ‘vergadering beëindigen’. Op die manier loopt de vergadering niet meer door en wordt het echt beëindigd. Ben jij nu net zo enthousiast als ons over Microsoft Teams en wil jij binnen 1 dag alles leren om effectief met Teams aan de slag te kunnen? Boek dan de Microsoft Teams gebruikerstraining bij ons! Als beheerder is de Microsoft Teams beheertraining interessant voor jou, waarin je in 5 dagen dieper ingaat op de Teams architectuur, gerelateerde workoads, compliance, implementatie en integratie. We bieden je ook de mogelijkheid om meerdere mensen op te leiden van je team. Zo kun je bijvoorbeeld met drie andere collega’s middels een incompany training alles leren binnen Teams. Heb je hierin interesse? Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand formulier in te vullen en wij nemen contact met je op over de mogelijkheden.

Vraag hieronder vrijblijvend meer informatie aan!

Bij vragen kun je ons bellen: 0402323390.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen