7 nieuwe Microsoft 365 Features die je niet mag missen

De IT wereld verandert continue en om bij te blijven moeten we verbeteren en evolueren. Bij de Ignite conferentie in Florida zijn een aantal nieuwe Microsoft 365 innovaties aangekondigd. Deze Microsoft features zijn ontworpen om automatiseringstechnologieën en AI -kunstmatige intelligentie- voor jou te laten werken. Benieuwd naar deze features? Lees dan snel verder.

Microsoft 365 Features

Om bij te blijven hebben we de beste tools nodig om de echte Microsoft 365 ervaring te beleven. We hebben niet enkel deze tools nodig, maar wij moeten onszelf ook blijven ontwikkelen. Dat doe je door jezelf uit te dagen en je vaardigheden continu te ontwikkelen. Wil jij je steentje bijdragen aan een gezonde teamdynamiek en deze handige Microsoft features gebruiken? Wij benoemen hieronder 7 nieuwe Microsoft features die je niet mag missen!

1. Sticky Notes in Outlook

Ben je al bekend met Sticky Notes? Hiermee kun je notities, ideeën en belangrijke informatie vastleggen in de apps die je al gebruikt. Nu kun je gemakkelijk notities direct in Outlook voor het web bekijken, bewerken en maken, waardoor het eenvoudiger is om je notities bij te houden terwijl je door e-mail gaat. Sticky Notes in Outlook voor het web wordt volgende maand uitgerold voor alle gebruikers.

2. OneNote-canvas met donkere modus

De donkere modus is helemaal hot. Onlangs bracht Whatsapp de donkere modus uit, maar nu kun je ook overschakelen naar een donkerder OneNote-canvas met de donkere modus. Gebruik je nog geen OneNote? OneNote is ideaal om alles bij te houden, het is een soort tweede brein. De donkere modus wordt nu uitgerold voor OneNote 2016. Hierdoor belast je je ogen minder, het biedt een beter contrast en het verbetert de leesbaarheid in een ruimte met weinig licht.

3. Samenwerken in een gedeelde werkmap

Ben je al bekend met Sheet View in Excel? Als gebruiker kun je aangepaste weergaven maken zonder anderen te verstoren. Op deze manier loopt de samenwerking naadloos omdat je met Bladweergave gegevens kunt sorteren en filteren en vervolgens deze wijzigingen zichtbaar voor jezelf of voor iedereen maakt.

4. Bestanduploads opnemen

Soms wil je middels een formulier bepaalde bestanden uploaden of toevoegen om context te geven bij het beantwoorden van vragen. Met Microsoft Forms kun je gebruikers toestaan om een bestandupload op te nemen. Zo kun je nu eenvoudig een fotowedstrijdformulier, claimformulier of cv-formulier maken. In het vervolgkeuzemenu ga je naar geavanceerde vraagtypen en daar kies je voor ‘bestand uploaden’. Als je dit hebt toegevoegd dan wordt er automatisch een map aangemaakt in je SharePoint of OneDrive.

5. Microsoft Productivity Score

Productivity Score is onlangs geïntroduceerd door Microsoft. Hiermee krijg je een helder inzicht hoe de organisatie werkt. Waar moet je bijvoorbeeld technologie- of werknemers ervaringen inschakelen om bepaalde acties of doelen te bereiken. Zo kunnen systemen, maar ook vaardigheden bijgewerkt worden. De Productivity Score kan bijvoorbeeld een gebruikerstraining aanbevelen om beter samen te werken, maar ook de IT wordt voorzien van documentatie om extern delen te configureren en het beleid bij te stellen.

6. Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Intune en System Center Configuration Manager -ConfigMgr- zijn verenigd en dat zorgt voor een naadloos, end-to-end managementoplossing zonder de complexiteit van een verstoring of migratie. Daarnaast zijn vereenvoudigde licenties van Microsoft Intune-gebruikerslicenties beschikbaar voor ConfigMgr-klanten om bestaande Windows 10-pc’s gezamenlijk te beheren.

7. Windows 10

De nieuwste versie van Windows 10 is nu beschikbaar: Windows 10 1909. Het biedt intelligente beveiliging, flexibel beheer, vereenvoudigde updates, verbeterde productiviteit en nieuwe mogelijkheden. Hoogtepunten zijn: – Ondersteuning voor externe digitale assistenten – Extra aanpassingen voor de kioskmodus – Het nieuwe cloudklembord met geschiedenisweergave – Processorverbeteringen – Nieuwe Windows Search-ervaring in Explorer Bovenstaande 7 Microsoft 365 features zijn ontworpen om jou en de organisatie te helpen om productiever te zijn. Hierbij wordt AI belangrijker, maar ook automatisering. De workflow kan zo beter gestroomlijnd worden, je kunt op verschillende platforms beter samen werken en organisatorische kennis benutten om beveiligingsbedreigingen voor te blijven. Wil jij je meer verdiepen in één van deze features zoals Windows 10 of OneNote? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Zo kun je een Windows 10 training volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om het maximale uit alle Microsoft 365 features te halen met een incompany training. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag en zijn te bereiken via 0402323390.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen