6 Redenen om je te certificeren

Master it Training
·
13/06/2017

Of je nu nieuw bent in de IT-sector of al op weg bent naar een succesvolle carrière, certificering is de snelweg naar het bereiken van je doelen. Wil je weten hoe je opvalt in de zee van kandidaten of hoe je die promotie kunt bemachtigen? Check dan deze zes redenen waarom je als gecertificeerde beter af bent.

1. De competitie een stapje voor

Vóór certificering kan het uitdagend zijn om een carrière in de IT-sector te starten. Een certificering geeft dit jou een stapje voor om de volgende uitdaging te krijgen. In feite zegt 33% van de gecertificeerde professionals een contract te hebben getekend na certificering.

2. Van voldoende naar excellent

Gewenste resultaten boeken in je nieuwe baan is een uitdaging. Het goede nieuws is dat certificering je een verifieerde basis van een expert en -praktijk gebaseerde kennis biedt om op voort te borduren. Zo ben je klaar om een exponentiële leer-curve door te maken. Maar als dit je niet overtuigt heeft, 38% van de IT professionals zegt dat certificering je het zelfvertrouwen geeft om gecompliceerde taken uit te voeren.

3. Het gouden randje aan je CV

Het is een worsteling om jezelf te differentiëren en te laten zien dat je de beste kandidaat voor de klus bent wanneer je in de IT-sector begint. Is het niet goed om te weten dat bij 91% van jouw potentiële werkgevers, certificering, onder de sollicitatie criteria valt? Je wilt tenslotte ook weten dat er vraag is naar jouw vaardigheden.

4. Je vaardigheden klaar voor de toekomst

Houd je vaardigheden up-to-date en voorkom het risico dat je vaardigheden verstoffen. Wanneer je je certificeringen bijhoudt dan kan je erop vertrouwen dat je vaardigheden op niveau zijn. Wanneer je volgroeit in je vak, kan je vertrouwen op je ervaring terwijl je de nieuwste kneepjes van het vak leert wanneer nieuwe technologieën en industrie standaarden zich vormen.

5. Tijd voor promotie

Begint je geduld op te raken voor die nieuwe promotie? De oplossing is vrij simpel. Wanneer je gecertificeerd bent ontvang je meer promoties en krijg je meer kansen om hoger in de ladder te klimmen. Daarbovenop start je gemiddeld 15% hoger op de salarisschaal dan je collega’s zonder certificering.

6. Respect

Dit laatste punt is voor sommigen niet geheel onbelangrijk. Wanneer je gecertificeerd bent, word je in de industrie als expert erkent. Werkgevers houden zoveel van hun gecertificeerde medewerkers dat ze deze 15% langer onder contract houden dan anderen. Daar komt bij dat als je goed bent in wat je doet, je vanzelf de persoon wordt waar iedereen met vragen aanklopt. Wanneer behaal jij je eerste certificering? Klik hier om al onze certificeringen te bekijken

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen