5 tips en tricks om betere presentaties te maken met PowerPoint Online

Master it Training
·
31/10/2016

Microsoft PowerPoint Online is een handige gratis tool om presentaties te maken. Ook al biedt de online versie niet zoveel functies en mogelijkheden als op de desktop, het geldt als prima alternatief voor als je de ‘gewone’ PowerPoint even niet tot je beschikking hebt. In dit artikel lees je 5 tips en tricks voor het verbeteren van je presentaties m.b.v. PowerPoint Online.

1. Converteer je presentatie naar PDF

Soms heb je een hele mooie visuele presentatie, maar net op het moment dat je hem wilt laten zien, doet hij het niet. Je kunt je presentatie dan toch laten zien door hem te converteren naar PDF. Je mist dan wel de plaatjes. Dit doe je via Bestand aAfdrukken aAfdrukken naar PDF. Je bestand wordt geconverteerd en kan daarna gedownload worden.

2. Laat anderen jouw presentatie ontwerpen

Je kunt andere mensen jouw presentatie laten bewerken. Je stuurt dan een link, die verwijst naar jouw presentatie, naar het e-mailadres van de ander. Via deze link kan de ander de presentatie dan bewerken. Dit doe je via de Delen-knop rechtsboven.

3. Voeg rechtenvrije afbeeldingen toe

Om een presentatie aantrekkelijker te maken of om een bepaald punt duidelijk te maken, kun je gebruik maken van afbeeldingen. Dit kun je doen door op internet te gaan zoeken naar afbeeldingen en deze vervolgens te uploaden. Wat nog veel handiger is, is om dit rechtstreeks te doen vanuit Microsoft Office Online. Je hoeft dan niet te uploaden en de afbeeldingen zijn altijd vrij van rechten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of je de afbeelding wel zou mogen gebruiken. Dit doe je via Invoegen aOnline afbeeldingen a*zoek naar een afbeelding* en klik op Invoegen.

4. Voeg een YouTube-video toe

Wil je een YouTube-video in je presentatie verwerken? Hier is de truc! Ga naar Invoegen aOnline Video aZoek naar een video, selecteer er een uit de resultaten en klik vervolgens op Invoegen.

5. Plak je presentatie in een webpagina

Heb je een website en wil je daar je PowerPoint presentatie in plakken? Dan kan dat. Zodra je presentatie af is en je er tevreden over bent ga je naar Bestand aDelen aEmbed agenereer de code aselecteer de code akopieer de code en plak hem in de HTML-pagina van je webpagina.

Microsoft PowerPoint desktop versie

Wil je meer weten over PowerPoint op de desktop en de beste en mooiste presentaties kunnen maken? Wij bieden hier een geschikte training voor aan in ons open leer centrum. Je kunt ook kiezen voor een maatwerk training die speciaal voor jou wordt samengesteld. Dan leer je precies dat wat jij nodig hebt.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen