5 redenen om te upgraden naar SQL Server 2016

In het bedrijfsleven is men vaak geen fan van het upgraden van software. Het kost tijd en dat maakt het makkelijk om software upgrades uit te stellen. Het gebruiken van de meest recente softwareversie zorgt echter wel vaak voor een optimale gebruikerservaring. In deze blog vind je 5 redenen waarom het aantrekkelijk is om zo snel mogelijk te upgraden naar SQL Server 2016.

1. Naadloze opstap zonder het herschrijven van apps

Met dank aan het in november gelanceerde SQL Server 2016 Service Pack 1 -SP1- heeft SQL server nu één programming surface voor alle edities. Wanneer je switcht van Express naar Standard, of van Standard naar Enterprise, hoe je niet meer je code te bewerken om voordelen van de aanvullende features te ervaren. Zo bespaar je een hoop tijd. Ook krijg je toegang tot innovatieve features in performance, security en analytics die eerder niet beschikbaar waren in Express of Standard. Een goede reden om applicaties te upgraden die op deze edities werken. De Enterprise editie van SQL Server 2016 blijft koploper in de markt op het gebied van prijs, performance en schaalbaarheid ongeëvenaard in Total Cost of Ownership -TCO-.

2. Bespaar tijd

Met SQL Server 2016 hoef je niet meer te wachten tot de avond of het weekend om analytische workloads uit te voeren. Je hoeft ook niet te wachten tot je de data kunt verkrijgen, transformeren of laden -ETL- in je Enterprise Data Warehouse. Nu kun je jouw analytische workloads gelijktijdig laten lopen met je operationele data zonder prestatievermindering door het gebruik van zowel in-memory OLTP tables als in-memory columnstore. Dit proces kan real-time operationele analytics bieden, ook bekend als hybrid transactional/analytics processing -HTAP-. Haal nog meer uit je data met in-database advanced analytics door gebruik te maken van R programeertaal.

3. Data altijd beveiligd tegen cyberaanvallen

Je hoeft je niet meer druk te maken om toekomstige inbreuken wanneer je data altijd versleuteld is. Met SQL Server 2016 en Azure SQL Database is je database altijd gecodeerd; in ruststand, gedurende berekeningen en tijdens het verwerken van queries. Dit is aanvullend op ingebouwde row-level security en nieuwe dynamic data-masking mogelijkheden.

4. Bevrijd je gebruikers van hun bureau

Mobile BI in SQL Server 2016 zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt werken. Je kunt altijd en overal, online of offline, op elk apparaat -IOS, Android en Windows- bedrijfsrapportages inzien, zodat je alle benodigde informatie binnen handbereik hebt.

5. Upgraden zonder hoofdpijn

Upgraden vanuit oudere versies hoeft niet vervelend te zijn. Er is een Data Migration Assistant gecreëerd om het upgraden naar SQL Server 2016 of Azure SQL Database nog soepeler te laten verlopen. Je kan de oude versie van SQL Server upgraden naar de nieuwe en hulp krijgen bij het vinden en fixen van breaking changes van eerdere versies.

SQL 2016 MCSA en MCSE trajecten

Wanneer je meer wilt weten over SQL Server 2016 kun je een van de MCSA -Microsoft Certified Solutions Associate- certificeringen van Microsoft behalen. Er zijn 3 verschillende certificeringen op het gebied van SQL 2016 en de trajecten zijn hieronder weergegeven: Meer informatie hierover vind je op onze website door te klikken op een van de onderstaande certificeringen: – MCSA SQL 2016 Database DevelopmentMCSA SQL 2016 Database AdministrationMCSA SQL 2016 Business Intelligence Development Wanneer je expert wil worden op het gebied van SQL Server kun je de MCSE -Microsoft Certified Solutions Expert-: Data Management and Analytics behalen. De 2 stappen die je hiervoor moet doorlopen staan hieronder uitgelegd. Voordelig je certificering behalen? Bekijk de voordelen van onze Certificeringspas.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen