5 grote updates in Microsoft 365, Teams en Business Apps

Microsoft legt in 2020 extra focus op beveiliging. Afgelopen juli 2020 werden verschillende Microsoft 365 beveiligingsaankondigingen benoemd tijdens Inspire. Deze aankondigingen gingen over Microsoft 365, Teams, Dynamics 365 en Power Platform. Ontdek de updates in deze blog! Naar aanleiding van COVID-19 is de vraag naar meer beveiligingsoplossingen gegroeid, omdat bedrijven zien dat ze niet in het bezit zijn van alle beveiligingsoplossingen die ze nodig hebben. Voor een winstgevende onderneming is goede beveiliging erg belangrijk. Daarom kun je applicaties toevoegen vanuit M365, Power Platform en Windows Virtual Desktops om te zorgen voor de juiste beveiliging. Wij vertellen je meer over vijf belangrijke updates die tijdens Inspire aangekondigd werden met betrekking tot Microsoft zakelijks apps, Teams en Microsoft 365.

Power Platform

De Power Platform oplossingen voor Power Automate, Power Apps en Power BI zijn vooraf gebouwd en aanpasbaar. Employee Health and Safety Management wordt gebruikt voor het verstrekken van tools aan werknemers zoals zelfonderzoek, voordat ze de faciliteit betreden en het op afstand inchecken op het werk. Daarnaast heb je Workplace Care Management voor het identificeren van hotspots en het beheer van COVID-19 gevallen, maar ook locatiemanagement met tools voor facility managers om de gezondheidsvoorzieningen, veiligheidsprocedures en bezetting te bewaken.

Teams

Deze samenwerkingsapp is enorm gegroeid in 2020 door COVID-19. Microsoft Teams Rooms apparaten kunnen nu beheerd worden door Microsoft Partners in het Teams Admin Center. Een kleine toevoeging: dan moet je als bedrijf wel ‘premium meeting room-ervaringen’ bieden. De apparaten kunnen ook in eigen beheer worden beheerd. De Microsoft Teams Rooms Premium cloudgebaseerde IT service is nu beschikbaar! Je kunt hiermee activiteiten in de Teams Room beheren.

Nieuwe persoonlijke Power BI apps voor Teams

Met deze nieuwe app heb je één plek voor al je datavisualisaties en een plek om meer data uit de gehele organisatie te vinden. Deze app is in augustus 2020 beschikbaar, maar ondertussen kun je als ontwikkelaar van Power Apps en Power Virtual Agent chatbots je bots en of apps binnen Teams maken, beheren en gebruiken middels nieuwe native app ervaringen. Naast deze update heeft Teams een update waarmee je de mogelijkheid krijgt als ontwikkelaar en/of partner om de Teams vergaderervaring uit te breiden. Je kunt apps bouwen die als een nieuw tabblad zijn geïntegreerd in Teams vergaderingen. Wat levert dit voor je op als gebruiker? Je kunt apps toevoegen aan de bedieningsbalk voor vergaderingen waardoor je makkelijk toegang hebt.

Dynamics 365

Dynamics 365 krijgt verschillende updates. Allereerst vindt er een update plaats voor Customer Voice. Het doel hiervan is om reacties van klanten verbeteren door organisaties in staat te stellen realtime feedback vast te leggen, op te nemen in een uniform beeld van klanten en actie te stimuleren op momenten die ertoe doen. Dynamics 365 Connected Store maakt gebruik van gegevensbronnen zoals IoT sensorgegevens en videogegevens, om getriggerde waarschuwingen te leveren die je winkelruimte efficiënter kunnen maken. Nu beschikbaar in openbare review. Dynamics 365 Fraud Protection is al beschikbaar en voegt mogelijkheden voor verliespresentie en accountbescherming toe. Hiermee wordt overname van een account, het aanmaken van nepaccounts en frauduleuze toegang tot accounts tegengegaan.

Microsoft 365 beveiliging

Eén van de belangrijkste aankondigingen was de beveiliging voor Microsoft 365. Microsoft wil meer zichtbaarheid geven rondom verbeterde gegevensbescherming en beveiligingsproblemen die cruciaal zijn voor organisaties met veel externe werknemers. Er is een openbare preview geïntroduceerd voor Communication Compliance-functies en Insider Risk Management voor herstel en verbeterde detectie in Microsoft 365. Met de Insider Risk Managementfunctie profiteer je als beveiligingsprofessional van verbeterde kwaliteit van signalen van activiteiten van eindgebruikers. Hierbij kun je denken aan uitgebreide signalen van Windows 10; native signalen van SharePoint, Exchange en Teams maar ook eindpuntbeveiligingssignalen via Microsoft Defender ATP. Voor Communication Compliance word je als beveiligingsprofessional in staat gesteld om overtredingen van gedragscodes en nalevingsregels effectiever te detecteren.

Double Key Encrytion

Nog een andere belangrijke beveiligingsfunctie van Microsoft 365: Double Key Encrytion. Deze functie is nu beschikbaar in de openbare preview! Deze functie maakt bescherming van vertrouwelijke en belangrijke coderingssleutels en gegevens mogelijk. De functie heeft twee sleutels voor gegevensbescherming. De ene sleutel wordt beheerd door Microsoft en de ander door de organisatie. Hierdoor zijn anderen niet in de mogelijkheid om gegevens te bekijken, omdat ze beide sleutels nodig hebben.

Endpoint Data Loss Prevention

Een aanvulling op de huidige mogelijkheden van Microsoft 365, is Endpoint Data Loss Prevention. Gegevensverlies wordt voorkomen, en je bouwt het in de Edge browser, Windows 10 en Office apps. Als organisatie krijg je meteen een waarschuwing in het Microsoft 365 compliancecentrum -Activity Explorer- wanneer toegang tot gevoelige gegevens plaatsvindt.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een suite welke beveiliging, apparaat beheer, Office 365 en Windows 10 samenbrengt. De suite heeft een nieuwe Microsoft Lists-app gekregen waarmee je problemen, middelen, inventaris, contacten en routines kunt oplossen met aanpasbare regels, opmerkingen en weergaven om iedereen synchroon te houden. Handig: Power Platform-integraties zijn ingeschakeld en de app bevat sjablonen om lijsten makkelijker te starten. Deze Microsoft Lists-app is in augustus voor Teams beschikbaar en later dit jaar naar iOS. Gebruik jij Yammer? De samenwerkingsapp krijg een nieuw ontworpen gebruikerservaring voor mobiel en web, gebouwd met Fluent Design System. Nieuwe integraties en functies die kennis, betrokkenheid en gemeenschappen in Microsoft 365 mogelijk maken. Eén van die nieuwe mogelijkheden is ‘featured conversations’. Hiermee krijg je ondersteuning voor externe gasten in communities en verbeterde zichtbaarheid van belangrijke gesprekken. Wil jij meer kennis opdoen over de beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365? Dan sluit de MS-500 Microsoft 365 Security Administration training hier goed op aan. Wil je meer leren over het Power Platform? Dan is de MB-200 Microsoft Power Platform + Dynamics 365 Core een aanrader! Als je geïnteresseerd bent in het beheer van Microsoft Teams dan is de MB-700 Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations Apps Solution Architect de training die je zoekt.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen