5 Azure DevOps services die jij wilt gebruiken

Azure DevOps is ook wel bekend onder de naam ‘Visual Studio Team Services’. Het is een combinatie van Dev -ontwikkeling- en Ops -bedrijfsactiviteiten-. De samenstelling van technologie, processen en mensen zorgen voor een doorlopende waarde! Voorheen werden rollen in aparte silo’s geplaatst, maar nu worden ze samen gecoördineerd Met Azure DevOps services werk je beter samen, plan je slimmer en kun je bovendien door middel van moderne ontwikkelingsservices sneller leveren. Welke services biedt Azure DevOps jou? Gebruik ze alle vijf of kies de Azure DevOps services die jij nodig hebt om bestaande werkstromen aan te vullen.

5 Azure DevOps services

Over welke 5 Azure DevOps services hebben we het? 1. Azure pijplijnen 2. Azure Artifacts 3. Azure boards 4. Azure testabonnementen 5. Azure opslagplaatsen

1. Azure pijplijnen

Met Azure pijplijnen ontwikkel, test en implementeer je CI/CD-pijplijnen wat snel werkt voor elke Cloud, platform en taal. Voor een continue implementatie maak je verbinding met GitHub of een andere Git-provider. Taken voer je parallel uit op Windows, macOS en Linux. Containers kun je implementeren naar Kubernetes en afzonderlijke hosts. Door deze automatisering en implementatie mogelijkheden hoef je minder tijd te besteden aan praktische elementen en kun je lekker creatief bezig zijn om onder andere web-, mobiele- en desktoptoepassingen te bouwen. De community bevat honderden extensies waar je gebruik van kunt maken waaronder SonarCloud en Slack.

2. Azure Artifacts

Hierboven hadden we het al over de CI/CD-pijplijnen. Met Azure Artifacts voeg je met één klik artefacten door aan de pijplijnen en je maakt, host en deelt pakketten met je team. Zo ontstaat er een continue levering en integratie waarbij code efficiënt gedeeld wordt in teams en je beschikt over universeel artefactbeheer voor Python, NuGet, NPM en Maven. Omdat je beschikt over universeel artefactbeheer kun je deze ordenen door pakketten bij elkaar op te slaan met Universal Packages. Deze bronpakketten zijn op te slaan met een Azure-SLA op bedrijfsniveau.

3. Azure boards

Houd je team op één lijn door werkzaamheden bij te houden met backlogs, kanban planborden, teamdashboards en aangepaste rapportages. Je kunt onderdelen slepen en neerzetten om ervoor te zorgen dat je de perfecte basis creëert. Bepaalde wijzigingen kun je koppelen aan werkitems en maak gebruik van een scrumbord waarbij je teams helpt bij het uitvoeren van stands-ups, sprints en het inplannen van vergaderingen. Alle nieuwe ideeën en inzichten kunnen overzichtelijk verwerkt worden middels dashboardswidgets en analysehulpprogramma’s om zo tot nieuwe inzichten te komen. Alles op maat, net wat zinvol is voor jouw team.

4. Azure testabonnementen

Met een exploratieve en handmatige toolkit kun je met het volste vertrouwen testen en verzenden! Door opnieuw te testen kun je de kwaliteit van je code, maar ook je web- en bureaubladtoepassingen testen. Tijdens het testen leg je scenariogegevens vast, zodat je acties uit kunt voeren en end-to-end traceerbaarheid aan de hand van gedetecteerde defecten. Ontwikkel effectiever en maak functies sneller beschikbaar voor klanten!

5. Azure opslagplaatsen

Wanneer je wilt profiteren van in de Cloud gehoste en onbeperkte privé Git opslagplaatsen voor je project, dan kies je de Azure opslagplaatsen. Geniet van ongelimiteerde hosting en ondersteuning voor TFVC! Door middel van een push code maak je verbinding met je Git opslagplaats vanuit elke Git client, editor of IDE. Bouw zelf extensies en validaties met REST API’s en webhooks. Werk jij al met Azure DevOps of wil je meer gebruik gaan maken van de Azure DevOps services? Met de AZ-400 training Microsoft Azure DevOps Solutions word je klaargestoomd tot Azure DevOps Engineer. Met deze training kun je de gelijknamige Expert certificering behalen als je het bijbehorende AZ-400 examen met goed gevolg afsluit. Wil jij niet gaan voor een certificering? Dan is deze training uiteraard ook geschikt om vaardiger te worden met Azure DevOps. Voor deze training is een fundamentele kennis van Azure nodig. Heb jij nog vragen over de training of certificering? Dan staan onze opleidingsadviseurs voor je klaar per mail, chat of telefoon.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen