4 redenen waarom je Power BI zou moeten gebruiken

Master it Training
·
21/11/2016

Twijfel je of je overweg wilt kunnen met Power BI? In dit artikel vind je vier hele goede redenen om er mee aan de slag te gaan. En dan gaan we het nog niet eens hebben over hoe belangrijk Big Data tegenwoordig is voor bedrijven. Een ding is zeker, met Power BI wordt data leuk en ‘peanuts’! Van het innemen en modelleren van data tot het presenteren en delen van datadashboards, het kan allemaal met Power BI. Voor een ieder die iets met data doet, is Power BI een enorm handige tool die vrijwel alles binnen de analytics-pijpleiding kan behandelen. Hieronder nog eens vier redenen waarom je Power BI zou moeten gebruiken.

Waarom Power BI?

1. Het is gemakkelijk te gebruiken

Het is erg simpel om data snel om te zetten in een betekenisvolle visual. Power BI maakt dit mogelijk met haar ‘drag and drop’ systeem. Je kiest hierbij de soort visual die je wilt gebruiken, vervolgens kies je de data die je erin wilt verwerken en je hebt binnen no-time een interactieve manier om je data in te zien. Binnen een paar minuten nadat je je data hebt ingevoerd, kun je al een rapport of dashboard klaar hebben.

2. Het is eenvoudig om te delen

Wanneer je een rapport of dashboard hebt gecreëerd waar je blij mee bent, is het heel eenvoudig om deze te delen met mensen, zowel binnen als buiten de organisatie waar je actief bent.

3. Er is een reden dat het POWER BI wordt genoemd…

Het is namelijk een enorm krachtige tool voor zowel het modelleren als het visualiseren van data. Het beschikt over dezelfde basis als Power Query. Als je ervaring hebt met M of DAX kun je dus beginnen met het maken van berekende kolommen, maatregelen en zelfs het vormgeven van je data voor het importeren, zonder dat je een geheel nieuwe taal moet leren.

4. Het is overal toegankelijk

Wanneer je een dashboard hebt gecreëerd kun je er vrijwel overal en altijd bij. De webapp werkt perfect voor het tonen en bewerken van rapporten vanaf je desktop. De iOS en Android apps maken het mogelijk je rapporten ook onderweg te gebruiken. In de basis is Microsoft Power BI dus gemakkelijk te gebruiken. Wanneer je er het maximale uit wilt halen, kun je er vervolgens een hoop mooie en verbazingwekkende dingen mee doen. Volgens velen wordt Power BI zelfs gezien als een van de coolste dingen die Microsoft ooit heeft uitgebracht. Bovendien heeft het de potentie om bijna iedere business meer efficiënt te maken.

Power BI leren

Onze Power BI training is niet voor niks erg populair hedendaags. Ben je overtuigd en wil je ook overweg kunnen met Power BI? Volg dan onze Power BI training. Deze is ook beschikbaar als MOC On-Demand. Wil je uitgebreidere informatie? Lees dan meer in de whitepaper Power BI vs Tableau. Alle nieuws omtrent Power BI direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je nu in voor onze mailserie. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen