3 Handige Excel Tips

Sascha Scholte
·
07/06/2018

Excel is een heel breed inzetbaar programma en bijna iedereen heeft er wel eens mee gewerkt. Excel is al handig als je een boodschappenlijstje wilt maken, maar als je er je maandelijkse uitgave in wilt bijhouden of een begroting wilt maken ben je al zeker blij met Excel. Excel kan ontzettend veel voor jou betekenen, meer dan je zelf zou denken! Veel mensen denken dat ze al heel veel met Excel kunnen, maar Excel heeft zo ongelofelijk veel handige trucjes dat je nooit bent uitgeleerd als het op Excel aankomt. Daarom zetten we nu drie handige tips op een rijtje om je nog een stapje verder te helpen in het werken met Excel.

Snelle Analyse

Deze knop in Excel is niet moeilijk te vinden, maar is fantastisch als je sneller wilt werken. Als je gegevens in meerdere cellen hebt staan, kan je deze selecteren. Dan komt er rechts onder in jouw selectie een klein icoontje te staan. Deze functie heet Snelle Analyse en zoals de naam al doet verwachten kan je er snel je data mee analyseren. Zo kan je hierbinnen bijvoorbeeld onder opmaak voor de optie “kleurenschaal” kiezen. Waarbij de laagste waarden rood zijn en de hoogste groen. Bovendien kan je hier direct grafieken van je data maken of functies over de data toevoegen.

Twee werkbladen tegelijkertijd in beeld

Als je op twee werkbladen tegelijkertijd wilt werken kan het handig zijn dat je niet steeds hoeft te klikken van blad naar blad. Om meerdere werkbladen naast elkaar te krijgen ga je boven in het lint naar het tabblad Beeld. Daar klik je dan op “Nieuw Venster”, hierdoor opent de huidige map zich nogmaals. Als je vervolgens op “Alle Vensters” klikt komt er een keuze menu, als je hier voor “Naast elkaar” kiest komen de vensters naast elkaar te staan. Wanneer je in elk venster een ander blad op hebt staan kan je parallel in de bladen werken.

Een berekende cel omzetten naar een resultaat cel

Een berekende cel definiëren we een cel waar een hele formule leidt tot de uiteindelijke waarde die in de cel staat. Als je hier om welke reden dan ook een resultaat cel van wilt maken dan doe je dat door in de formulebalk te klikken en vervolgens op “F9” en dan “Enter”. De volgende regel “=B2+B3+B4+B2+C2+C3+C4” wordt dan vervangen door simpel “21”.

Nog meer leren over Excel?

Om meer van dit soort handige functionaliteiten van Excel te leren, kan je bij ons een training volgen. Dan ben jij straks die snelle Excel expert die alles in een handomdraai voor elkaar krijgt. Als je de echte basis onder de knie wilt krijgen ga je voor onze Training Microsoft Excel Basis. Voor de gebruiker met enige ervaring hebben we de Training Microsoft Excel Vervolg, daarin ga je echt aan de slag met de geavanceerdere functionaliteiten van Excel. Ben jij werkzaam in een financiële functie? Dan zou de Training Microsoft Excel voor Financials goed aan kunnen sluiten bij jouw werkzaamheden en leerdoelen!

Onze unieke lesmethode

Als je komt trainen bij Master it, kan je precies leren wat jij nodig hebt. Dit komt door onze lesmethode Active Learning. Hierbij kan je aandacht besteden aan wat jij nodig hebt en daar op jouw eigen tempo doorheen. Door Active Learning kan je ook nog eens beter onthouden wat je hebt geleerd!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen