13 tips voor het behalen van jouw Microsoft Examen

Microsoft heeft een hele diverse keuze in trainingen, examens en certificeringen. Misschien heb je zelf al besloten welk examen jij wilt behalen, of misschien wil jij je er nog wat meer in verdiepen. Wij geven jou graag 13 tips zodat jij goed voorbereid aan je examen begint en het hopelijk makkelijker wordt om je Microsoft examen te behalen.

13 tips voor het behalen van jouw Microsoft Examen

Na het volgen van een training kun jij ervoor kiezen om een examen af te nemen. Als je geslaagd bent voor je examen, dan ben je bijvoorbeeld gecertificeerd voor Azure Fundamentals, Microsoft 365 Fundamentals of Power Platform Fundamentals. Bij andere trajecten moet je meerdere trainingen en examens afleggen om te gaan voor een certificering. Hierbij kun je denken aan het traject om Modern Desktop Administrator Associate of MCSD App Builder te worden. Wil jij een compleet overzicht van de certificeringstrajecten? Download dan gratis onze certificeringsposter. Laten we nu gaan kijken naar onze 13 tips, zodat jij goed voorbereid aan je examen begint 1. Definieer je leerdoel 2. Neem deel aan een Microsoft training bij Master it Training 3. Maak gebruik van labs met oefeningen 4. Video training 5. Je digitale MOC boek 6. Maak oefenexamens -MeasureUP’s- 7. Replay Voucher 8. Microsoft Learn 9. Neem deel aan het Microsoft Community-forum 10. Word lid van een studiegroep 11. Volg de expert 12. Vermijd afleiding 13. Voorkom dat je examen ongeldig wordt verklaard

1. Definieer je leerdoel

Wat bedoelen wij precies met je leerdoel? Heel simpel gezegd: wat is het belangrijkste dat jij wilt leren? Om je leerdoel te definiëren kun jij jezelf de volgende vragen stellen: – Welke training moet je daarvoor volgen? – Voor welke leermethode kies jij? Ga jij voor onze lesmethode Active Learning of kies je voor Blended Learning? – Wat sluit het beste aan bij jouw leerstijl? – Wie of wat heb jij nodig om je leerdoel te behalen? – Waar sta jij in je carrière en waar wil je heen? Misschien streef jij er naar om een bepaalde certificering te halen. Bestudeer dan goed het traject om erachter te komen welke trainingen en/of examens daarvoor verplicht zijn.

2. Neem deel aan een Microsoft training bij Master it Training

Als jij je verdiept hebt in het examen wat je wilt behalen, dan heb je vast en zeker bekeken wat het examen inhoudt. Per examen heeft Microsoft omschreven wat voor vaardigheden je moet hebben om dit examen te behalen. Microsoft laat ook altijd zien welke trainingen daarbij aansluiten om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Zo weet jij precies welke training het beste aansluit om het desbetreffende examen te halen. Wil jij hier liever advies over? Onze opleidingsadviseurs adviseren je graag welke training het beste aansluit bij jouw leerdoel.

3. Maak gebruik van labs met oefeningen

Als je een training boekt bij Master it Training, dan heb je tevens toegang tot jouw eigen persoonlijke lab met diverse oefeningen. Zo’n lab is 180 dagen beschikbaar, dus dan heb je ruim de tijd om oefeningen te maken. Oefen zoveel mogelijk zodat je bekend raakt met de omgeving.

4. Video training

Bekijk eens de verschillende video’s op het Youtube kanaal van Microsoft. Zo staan er diverse tutorials met: best answer, multiple choice en short answer. Daarnaast heeft LinkedIn ook een dergelijke tool: LinkedIn Learn. Leer technische, creatieve en zakelijke vaardigheden om jouw professionele doelen te bereiken. Je hebt hier toegang tot duizenden cursussen, waaronder ook Microsoft cursussen. Gebruik deze video trainingen alleen als naslagwerk, want dit materiaal is niet voldoende om het examen te behalen.

5. Je digitale MOC boek

Je ontvangt bij afname van een training altijd een digitaal MOC boek. Je ontvangt altijd de laatste update van je boek, zo ben je er zeker van dat je de laatste update ontvangt en deze heb je altijd tot je beschikking.

6. Oefenexamens -MeasureUp’s-

Heb je nog niet eerder een examen afgenomen? Dan is het wel handig om diverse oefenexamens te maken zodat je bekend raakt met de vraagstelling van Microsoft. Zo ben je goed voorbereid op de type vragen die je krijgt en kun je zien welke kennis je nog mist. We raden je aan om de uitkomsten van het oefenexamen te bespreken met je collega’s en eventueel samen een examen maken.

7. Replay Voucher

Een Replay Voucher is een examen én herexamen voor 1 prijs. Stel je haalt je examen niet, dan moet je herkansen en betaal je nogmaals de kosten voor een examen. Hiermee ben je duurder uit! Als je een replayvoucher aanschaft heb je een examenvoucher + een extra examen om eventueel te herkansen.

8. Microsoft Learn

Microsoft Learn is op Ignite 2018 geïntroduceerd. Het is een gratis leerplatform voor veel verschillende Microsoft technologieën. Hierbij kun je kiezen uit verschillende leerpaden, afhankelijk van de vaardigheden en de functie die je zoekt. Je kunt hierbij praktische vaardigheden ontwikkelen door middel van diverse Microsoft tools. Verdiep je verder in leertrajecten, certificeringen en modules.

9. Neem deel aan het Microsoft Community-forum

Heb jij nog vragen na het lezen van je studiemateriaal of wil je een specifieke case inbrengen? Dan kun je er ook over nadenken om deel te nemen aan een forum. Zo heeft Microsoft het Microsoft Community-forum. Hier kun jij terecht met al jouw vragen met betrekking tot Microsoft producten. Medewerkers van Microsoft bezoeken de fora en je vragen zullen in de meeste gevallen beantwoord worden door een Microsoft MCC of MVP. Een Microsoft MCC is een vrijwilliger die zich bewezen heeft op online gemeenschappen zoals MSDN, TechNet of de Microsoft Community. Een Microsoft MVP is tevens een vrijwilliger, maar hij of zij is erkend als expert in zijn of haar vakgebied. De meeste MVP’s zijn werkzaam in de IT. Dit forum kun je uiteraard ook gebruiken na je examen.

10. Word lid van een studiegroep

Misschien zijn meerdere collega’s van plan om hetzelfde examen te maken of heb je vrienden/kennissen die hetzelfde doel hebben. Kom samen bij elkaar in een studiegroep. Naast het feit dat je elkaar kunt helpen met vragen over het examen kun je elkaar helpen om eventueel structuur te krijgen in je leerproces. Ze kunnen je ook helpen om te focussen zodat je eventueel uitstelgedrag verminderd.

11. Volg de expert

Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen van Microsoft? Microsoft heeft vele experts in dienst en vaak houden zij een eigen blog bij. Daarnaast zijn ze actief op social media en delen ze de laatste updates en ontwikkelingen op hun kanalen. Het is dan raadzaam om ze te volgen zodat jij meteen op de hoogte bent van dit nieuws. Enkele experts zijn: Robert Smit, Edwin van Mierlo, James van den Berg. Je kunt ook op de website van Microsoft zoeken naar MVP’s op het gebied waar jij jezelf in wilt verdiepen.

12. Vermijd afleiding

Dit is misschien wel een algemene tip die bij alle soorten studies en trainingen van toepassing is, maar afleiding vermijden is belangrijk. Een examen is niet gratis en het zou zonde zijn als je tijdens je studie vaak afgeleid wordt. Uiteindelijk kun je misschien niet voldoende tijd besteden aan het bestuderen van de informatie. Als je thuis zit raden we je aan om in een afgezonderde ruimte te gaan zitten, zodat je niet snel geneigd bent om op je telefoon te kijken of eventuele klusjes in huis te doen.

13. Voorkom dat je examen ongeldig wordt verklaard

Je hebt je goed voorbereid, dan wil je niet dat je examen ongeldig wordt verklaard. Zorg ervoor dat je niets in je zakken hebt zitten, geen eten en drinken meeneemt en dat je niet te laat komt. Allemaal redenen dat het ‘einde examen’ is voor je. Dat is niet wat je wilt. Door deze blog ben je namelijk goed voorbereid op het examen, en dan wil je natuurlijk niet dat je examen ongeldig wordt verklaard. Wil jij je examen inplannen, maar heb je nog geen examenvoucher? Vraag het dan bij ons aan! Zoals je hierboven ziet zijn er behoorlijk wat mogelijkheden om jezelf voor te bereiden op het examen. Echter is het super waardevol om een training te volgen bij Master it Training, omdat je dan onder andere een trainer hebt die antwoord kan geven op al jouw vragen. Onze lesmethode Active Learning is een actieve leerstijl die jou enorm gaat helpen bij het behalen van je examen. Een goede voorbereiding is belangrijk, zodat jij van tevoren weet welke zaken nog onduidelijk voor je zijn. Master it Training is Microsoft Gold Partner en daarom ben je ervan verzekerd dat je les krijgt van een gecertificeerde trainer. Daarnaast krijg je officieel lesmateriaal en hiermee heb je de juiste lesstof tot je beschikking. Wil jij een goed overzicht van alle trainingen en certificeringen en welke trajecten daarbij horen? Download dan gratis onze certificeringsposter!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Flexibel inplannen
Kleine klassen
100% Slagingsgarantie
Gerelateerde trainingen