10 redenen om nu over te stappen naar Windows 10

Master it Training
·
02/02/2016

Het startsein is gegeven, meer dan 200 mln. -World Wide- organisaties zijn al overgestapt naar Windows 10. Master it Training heeft met succes de eerste Windows 10 training in NL verzorgd. Sta jij ook te popelen om de overstap te maken naar het nieuwste en meest innovatieve besturingssysteem van Microsoft? Lees de volledige blog om te achterhalen waarom je niet langer moet wachten om de overstap te maken.

1. Windows 10 werkt snel

Het nieuwste besturingssysteem van Windows 10 is razendsnel en daardoor efficiënt in het gebruik. Ook het energie management is stukken sneller. Voor gamers is het interessant dat er een exclusieve toegang is tot DirectX12.

2. Een upgrade naar Windows 10 is gratis

Microsoft biedt nu het voordeel aan Windows 7.1 en Windows 8 gebruikers om gebruik te maken van een gratis upgrade. Dat is voordelig want in de winkel kost een upgrade 119 euro. De gratis upgrade is beschikbaar tot 28 juli.

3. Verbeterde beveiliging

Met een secure boot ben je nu in Windows 10 nog beter beveiligd. Je hebt namelijk bij het opstarten de verplichting alleen code toe te staan die door Microsoft of de pc leverancier getekend is. Master it Training heeft onlangs een whitepaper gepubliceerd over beveiliging in Windows 10. Klik hier om de whitepaper te downloaden.

4. Makkelijk instellingen wijzigen in Windows 10

Het is een stuk eenvoudiger om instellingen te wijzigen met de Settings app. Deze app is erg gebruikers vriendelijk. Helaas configureert de app niet alles. Dat is waarom het controle panel ook nog steeds aanwezig is, daarmee kun je ook oudere instellingen wijzigen.

5. Het platform wordt gratis actueel gehouden gedurende 10 jaar

Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft wordt gedurende 10 jaar up-to-date gehouden door Microsoft. Het goede nieuws is dat het geheel kosteloos is.

6. Gebruik meerdere monitoren beter ondersteund

Werk je met meerdere monitoren? Dan ben je met Windows 10 beter af. Het gebruik van meerdere monitoren wordt namelijk beter ondersteund. Je kunt ook een persoonlijke slideshow, taakbalk of achtergrond gebruiken.

7. Werken met een verbeterde browser

In Windows 10 wordt gebruik gemaakt van een nieuwe internet browser: Edge. Deze nieuwe internet browser presteert vele malen beter dan Internet Explorer. Edge is ook veel veiliger dan Internet explorer.

8. Een spraakassistente die voorloopt op de concurrentie

Microsoft heeft met de spraak assistent Cortana een nieuwe standaard gezet. De recensies zijn erg positief, vooral m.b.t. de integratie met besturingssysteem. Qua ontwikkeling ligt de spraakassistent voor op de concurrentie zoals Apple. Er is nog geen Nederlandse spraakassistent aanwezig, dus alleen toepasbaar voor internationale organisaties.

9. Toegang tot Windows 10 op alle devices

De universal apps kunnen op alle apparaten gebruikt en gesynchroniseerd worden. Of het nou een laptop, tablet, desktop, smartphone of x box is. De apps zijn te verkrijgen in de Windows store.

10. Verbeterde apps

In vergelijking met Windows 8 zijn de apps over het algemeen beter dan die in Windows 8. Niet alleen de vensters waarin ze openen zijn wat betreft de vorm aan te passen, ook de functies zijn gebruikersvriendelijker. Er is vooral een verbetering merkbaar in de agenda, mail en maps functie. Beter dan Windows 8. De verbeterde prestaties en handige functies zorgen ervoor dat het aantrekkelijk is om over te stappen naar Windows 10. Zeker gezien het feit dat een upgrade nu gratis is. Wacht daarom niet langer om over te stappen naar Windows 10.

Een training in Windows 10 volgen?

Sta jij te popelen om een training te volgen in Windows 10? Master it Training organiseert in maart de Windows 10 trainingsweken. Gedurende deze trainingen krijg je vele voordelen zoals een gratis Windows 10 tablet. Interesse? Klik hier voor alle informatie.

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen