10 redenen om Citrix Workspace te gebruiken

Maxime Lambregts
·
27/08/2019

Wil jij productiever werken? Wil jij alle applicaties van Adobe, Microsoft en vele andere providers op één plek kunnen gebruiken? Wil jij op ieder apparaat, altijd en overal veilig je werk kunnen doen? Dan is Citrix Workspace dé oplossing voor jou! Citrix is dé applicatie voor organisaties die niet van 1 techgigant afhankelijk willen zijn en die het liever simpel en eenvoudig willen houden. Gebruik je nog geen Citrix? Lees verder en vind de 10 redenen om Citrix Workspace te gebruiken. Zoals Steve Jobs ooit zei “Simple can be harder than complex” en het lijkt erop dat de mensen van Citrix hiernaar geluisterd hebben. Ze hebben namelijk een goede en gebruikersvriendelijke applicatie gebouwd die alles voor jouw organisatie gemakkelijk maakt. Iedereen is in staat om hierin te navigeren en zijn of haar werk effectief in te delen. Dat is niet het enige, er zijn nog 10 andere redenen waarom je Citrix zou moeten gebruiken:

1. Citrix Workspace maakt je niet afhankelijk van een enkele cloud provider

Citrix laat jou niet afhankelijk zijn van slechts een enkele cloud provider. Ze brengen namelijk alle providers samen op één platform. Je bent dus altijd flexibel met Citrix. Dit maak het mogelijk om te werken in een of meerdere cloud oplossingen, dus het is bijvoorbeeld mogelijk om zowel in die van Google als van Microsoft te werken. Gelukkig bieden ze je ook nog eens de mogelijkheid om on-premise te werken. Oftewel, of je nou in de cloud, on-premise of in een hybride omgeving wil werken, met Citrix Workspace zit je altijd goed!

2. ServiceNow integratie voor Self-Service

Citrix heeft een plug-in uitgebracht om je Citrix infrastructuur te integreren met de ServiceNow automatiseringstools. Het zorgt ervoor dat de eindgebruiker, jij dus, Citrix resources aan kan vragen door middel van self-service portals. Je kunt als eindgebruiker virtual desktops of apps aanvragen en de beheerder kan de voorziening hiervan automatiseren. Hierdoor krijg je dus een verbeterde ervaring voor zowel de gebruiker als de beheerder.

3. Feilloze en geïntegreerde ervaring met een enkel portfolio

De Citrix Workspace Experience is standaard te gebruiken voor alle Citrix Cloud gebruikers. Het voorziet je van soepele en eenvoudige toegang tot applicaties en content van alle apparaten. Het maak dus niet uit op welke app, welk apparaat, welk netwerk of op welke locatie je zit, het is allemaal gemakkelijk voor je gemaakt. De nieuwe Citrix Workspace app is de vervanger van de Citrix Receiver. Het kan exact hetzelfde en zelfs meer. Het is daarnaast lekker overzichtelijk en zo functioneel ontworpen dat zelfs je oma van 100 dit nog makkelijk vindt.

4. Volledige mobiele ondersteuning

Tegenwoordig is Endpoint Management -hiervoor XenMobile- geïntegreerd met Citrix Workspace om EMM te ondersteunen, hieronder vallen MDN, MAM en MCN. Het maakt het mogelijk om apparaten toe te voegen, te installeren en mobiele apps te lanceren terwijl je slechts één keer hoeft in te loggen. Citrix Workspace ondersteunt progressive disclosure, dit houdt in dat als je bijvoorbeeld naar je instellingen gaat van je telefoon je niet alles in één keer te zien krijgt. Het zorgt er dus voor dat je niet teveel informatie op je afkrijgt. Dit is de simplicity die meneer Jobs in alles heeft doorgetrokken. Dit zorgt dus dat je minder prikkels krijgt tijdens het lezen en zo meer informatie opneemt. In de app uit zich dit in het feit dat je alleen de mobiele apps te zien krijgt die in de mobile workspace zitten en niet in de web of desktop apps.

5. Content Collaboration integratie

In Citrix Workspace is tegenwoordig ook Content Collaboration geïntegreerd, wat hiervoor ShareFile was. Je kunt nu al je documenten direct in de Workspace vinden, ongeacht de locatie van de files. Aangezien in de meeste organisaties de bestanden zich letterlijk overal bevinden is dit een heel prettige functie. Het bevat de wel bekende features zoals content tracking, workflow creation, het samenvoegen van content vanuit meerdere locaties, integratie met Citrix Analytics en de compatibility met alle service providers.

6. De ultieme combinatie met algemeen zoeken

Citrix Workspace is de ultieme oplossing om jou een overzichtelijk plaatje te geven van alle applicaties. De SaaS applicaties, virtual apps en desktop files zijn allemaal samengevoegd in één Workspace. Je kunt dus met de universele zoekmachine alle componenten opzoeken van de Workspace, maar dan ook echt alles. Daarbij komt vooral het voordeel dat het vooral overzichtelijk weergegeven wordt, wat bij de meeste applicaties niet het geval is.

7. Een gedeelde administratie

Alle features van Citrix Workspace hebben een gedeelde beheerconsole. Je hebt dus maar één console nodig voor alle configuratie en management taken. Alle services zijn in de back end met elkaar verbonden en geïntegreerd waardoor ze een heel handig cloud control plane hebben kunnen creëren. Hierdoor heb je een makkelijk overzicht van de administratieve dingen.

8. On-premise infrastructuur support

Citrix is natuurlijk in de cloud, als je namelijk overal en altijd bij je bestanden wil kunnen op allerlei apparaten dan staan ze vaak in de cloud. Citrix Workspace maakt het mogelijk door middel van Site Aggregation om de on-premise bestanden naar de cloud “te halen”. Je hebt in feite het beste van de Workspace ervaring, zelfs als je niet de cloud gebruikt. Je kunt bij je bestanden door middel van de Site Aggregation, een tool die je on-premise bestanden koppelt aan de cloud omgeving zonder dat je ze echt overzet. Zo creëer je een soort hybride omgeving die comfortabel werkt en je zelfs met on-premise bestanden online kunt werken.

9. Adaptive Security en behavioral analytics

Citrix Workspace Premium en Premium Plus bevatten Citrix Analytics. Deze nieuwe service verzamelt data vanuit het gehele platform en creëert een uniek en individueel risico profiel van alle gebruikers. De nadruk ligt uiteraard op abnormaal gedrag. Het programma zoekt door middel van artificial intelligence en machine learning naar afwijkende patronen. De ingewikkelde taken van het verzamelen en analyseren van data zijn geautomatiseerd. Hiermee detecteert het dus ook ransomware en virussen.

10. SaaS app support met Access control

Citrix ondersteunt meer dan 50 SaaS -software as a service- applicaties met Citrix Workspace en Access Control. Deze zit inbegrepen in alle edities en voorkomt het verlies van data en verbetert de productiviteit. Deze ondersteuning zit ingebouwd in de browser die weer ingebouwd is in de Citrix Workspace app. Workspace voorziet je ook nog eens van extra beveiliging controls voor SaaS en web apps.

Citrix trainingen bij Master it Training

Voor eenvoud en gemak kies je natuurlijk voor Citrix, daarom hebben wij van Master it Training ook een groot aanbod Citrix trainingen. Hierdoor kun jij nog sneller uit de voeten met dit gebruikersvriendelijke platform. Een goede training om mee te beginnen is de Training Citrix ADC 12.x Essentials. Daarnaast is deze training zeer aan te bevelen:Training Citrix ADC 12.x Essentials and Traffic Management + Examen. Op deze pagina vind je alle trainingen van Citrix die we aanbieden. Mocht je advies willen hebben of je afvragen van “Als Citrix zo makkelijk is, waarom hebben jullie erdan zoveel trainingen voor?” bel dan gerust naar onze experts op 040 23 23 390 of mail naar info@master-it.nl. Wij helpen je graag!

Bij Master IT leer je alleen wat je echt nodig hebt.
Certificeringen Trainingen
Beste lesmethode
Kleine klassen
Flexibel inplannen
Leer wat jij nodig hebt
Gerelateerde trainingen